Press "Enter" to skip to content

Ce facem atunci când ceea ce ne dorim noi și ceea ce-și doresc ei, nu reprezintă același lucru?

 

Ce facem atunci când noi și ei, vrem lucruri diferite pentru viața noastră? Ei pot să fie părinții, rudele, prietenii, partenerul de viață. Atunci când ne dorim lucruri diferite față de persoanele apropiate din viața nostră, se creează un conflict pe care poate nu știm să-l gestionăm. Așadar cum ar trebui să abordăm acest conflict dar și părerile celorlalți?

După părerea mea acest conflict există pentru majoritatea persoanelor, pentru unele la o intensitate mai mică, în timp ce pentru alții intensitatea crește foarte mult. Buuun, deci să zicem că am decis să facem sau să nu facem, să vrem, să ne dorim, să mergem, să spunem etc, dar ceilalți, sau cineva, ne spune că nu e bine, că mai bine ar fi să, că decizia pe care urmează să o luăm nu este o decizie corectă sau nu e cea mai bună. Le explicăm de ce am luat decizia aceea, și ei ne explică de ce trebuie luată alta. Eu zic că în acest moment, ar trebui să luăm în calcul ceea ce spun ei și să facem un exercițiu mental. Deci, ce s-ar întâmpla dacă aș face altfel, cum zic ei? Stai, te gândești, pui în mare toate variantele posibile, le asculți punctul de vedere să vezi modul în care ei privesc această problemă, apoi îți închipui același lucru luând în calcul varianta ta, iarăși stai, analizezi, observi. La final încearcă să vizualizezi care decizie este mai bună pentru tine, te face mai fericit, îți aduce satisfacția dorită. Dacă rămâi la varianta ta, așteaptă-te ca ei să fie nemulțumiți, eventual să-ți reproșeze, să se supere sau enerveze. În momentul acela, din punctul meu de vedere, mai poți doar să le explici de ce, de ce ție ți-e mai bine așa, de ce te face mai fericită, iar dacă nici așa nu-i convingi, spune-le că este viața tu și tu decizi în ea și că ți-ar plăcea să accepte deciziile tale, nu neaparat să le înțeleagă.

De cele mai multe ori nu îi poți mulțumii pe toți, nu îi poți împăca, și inima ta îți va spune să o iei în altă direcție. Nu te supăra pe ei, chiar dacă ei se vor supăra pe tine. Gândește-te că oamenii au gândiri și principii diferite, și fiecare vede viața prin ochii proprii, și viziunea fiecăruia e unică. Probabil că ei îți vor binele, și pentru ei, binele înseamnă altceva decât înseamnă pentru tine; ei vor să te vadă fericit însă fericirea poate însemna total altceva pentru ei. Așa că încearcă să le explici și nu te supăra pe ei, căci în final, dacă vei fi bine și fericit, ei vor accepta toate deciziile tale.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.