Press "Enter" to skip to content

Ce este spuma poliuretanică şi la ce se foloseşte

Încălzirea şi răcirea locuinţelor implică costuri destul de mari şi atenţia acordată pentru izolaţie este foarte importantă. Izoterm Systems oferă cele mai bune sisteme de izolare pentru case cu ajutorul spumei poliuretanice de foarte bună calitate. Spuma poliuretanică reprezintă o soluţie la îndemână şi un produs extrem de util pentru orice proiect de construcţie, reprezentând totodată şi un material care poate să asigure o foarte bună izolare termică şi fonică. De asemenea, spuma poliuretanică este disponibilă la tub şi se poate aplica manual, este foarte uşor de controlat în mai multe aplicaţii şi se poate utiliza aproape oriunde în interiorul unei clădiri.

Ce este spuma poliuretanică utilizată de Izoterm Systems

Spuma poliuretanică reprezintă un material care se compatibil cu foarte multe suprafeţe de construcţii şi are rolul de a izola termic şi acustic interioarele, dar şi de a etanşa golurile de umplere. Pentur ca spuma să fie foarte uşor de aplicat ea trebuie să fie stocată în tuburi care se află sub presiune. Atunci când este utilizat, flaconul va trebui să fie agitat pentru că tot conţinutul să fie omogenizat. Sub presiune, aceste două substanţe componente din spumă poliuretanică sunt amestecate şi pulverizate la suprafaţă. Astfel rezulta o spumă care se va întări în prezenţa umidităţii din aer şi care se va expanda, dar care nu este deloc toxică. Surplusul poate să fie ulterior tăiat cu cutterul sau cu cuţitul. Mai multe informații despre izolatie cu spuma poliuretanica puteti primi de la specialiști.

Cele mai comune tipuri de spumă poliuretanică

Există mai multe tipuri de spumă poliuretanică folosite în construcţii:

–    spuma poliuretanică cu volum de expandare mare;

–    spuma poliuretanică cu volum de expandare mic.

Aceste două tipuri sunt două categorii mari, însă spuma se poate clarifica şi după alţi parametrii:

Ţinând cont de densitate există două tipuri de spumă poliuretanică:

–    spuma cu celule deschise sau flexibilă – este mai moale şi are o densitate foarte scăzută, permiţând totodată şi pătrunderea aerului către interior;

–    spuma cu celulă deschisă care este mai dură şi care are o densitate mai mare. Aceasta spumă oferă protecţie în plus la umezeală şi la infiltraţii şi este folosită în ai multe aplicaţii care au nevoie de izolaţie termică.

Ţinând cont de modul în care se aplică spuma există două categorii:

–    spumă care se aplică manual cu ajutorul unui pulverizator şi care este folosită pentru a umple golurile;

–    spuma cu pistol care este folosită la montajul ferestrelor şi uşilor datorită confortului în momentul aplicării şi datorită dozajului precis, pentru că este foarte uşor de controlat cantitatea de spună care este evacuată din tub.

Aceste tipuri de spumă poliuretanică vor fi alese ţinând cont de tipul de aplicaţie în care sunt utilizate şi sunt de obicei folosite doar de specialiştii în domeniu, care ştiu exact ce trebuie să facă pentru a izola corespunzător o încăpere sau o întreagă clădire. Este recomandat ca cei interesaţi de o izolare optimă să lucreze în mod exclusiv doar cu specialiştii din domeniu, astfel încât să obţină rezultatele aşteptate pe termen lung.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.