Press "Enter" to skip to content

Ce este hipnoza si cum te ajuta in terapie?

Tu ce crezi despre hipnoza? Cei mai multi oameni atunci cand aud despre hipnoza isi imagineaza ca este vorba despre acea tehnica mistica prin care se se poate controla total vointa unei persoane. In realitate, hipnoza poate sa fie una dintre cele mai eficiente metode de a-ti accesa subconstientul, prin concentrarea atentiei dupa anumite tehnici alaturi de un psihoterapeut bun.

Intr-o lume in care domina informatia si zgomotul, oamenilor le este din ce in ce mai greu sa ramana conectati cu sinele, incet devin prizonierii unor lucruri marunte, neimportante care ii indeparteaza de la obiectivele lor.

Intervine stresul si grijile incep sa isi faca loc in viata de zi cu zi. Tocmai de aceea este nevoie de o madalitate care sa te reseteze.

La ce te poate ajuta hipnoza?

Hipnoza este o procedura in cadrul careia un specialist face sugestii de senzatii, comportamente si perceptii dorite unei persoane care se afla intr-o stare de relaxare si concentrare. Transa hipnotica reprezinta un mediu excelent de invatare iar oamenii care folosesc aceasta metoda de terapie reusesc sa isi indeplineasca obiectivele rapid si eficient.

Nu oricine poate sa practice transa hipnotica intr-un program psihoterapeutic intrucat cel care aplica un astfel de tratament trebuie sa fie un psihoterapeut specializat in hipnoza clinica si relaxare. Din ce in ce mai multe studii atesta faptul ca hipnoza aplicata in cadrul unui proces terapeutic creste, in general, beneficiile tratamentului.

Hipnoza poate sa fie aplicata in cazul unor tulburari diverse precum anxietatea, sindromul stresului post traumatic, depresia, fobiile, stresul si multe altele. Poate sa fie utilizat si in domeniul medical ca adjuvant sau in gestionarea durerii prin experimentarea analgeziei (pierderea sensibilitatii la durere) sau anesteziei hipnotice. Hipnoza este si o cale foarte buna pentru rezolvarea tulburarilor de care sufera pacientul, la reducerea simptomelor si a factorilor de risc si la abilitatea de a face fata mai usor bolii.

Metaforic vorbind, hipnoza te ajuta sa te opresti, sa mergi in interiorul tau sa identifici ceea ce functioneaza si sa folosesti acel lucru pentru a-ti fi mai bine. Hipnoza nu trateaza nimic. Nu trebuie inteles faptul ca daca esti supus unei sedinte de hipnoza toate lucrurile se vor rezolva de la sine insa, este o modalitate foarte buna pentru a te conecta cu interiorul tau si sa gasesti solutiile potrivite.

Cine poate efectua o sedinta de hipnoza?

Hipnoterapeutul, psiholog / terapeut, poate utiliza transa in doua moduri: sa sugereze disparitia sau relaxarea simptomului sau sa invete pacientul noi abilitati cognitive, comportamentale, relationale care il ajuta mai departe sa gestioneze mai bine situatiile dificile care l-au determinat sa apeleze la ajutor specializat.

Dupa cum spuneam, hipnoza nu este o practica pe care oricine sa o poata face. Pentru a avea rezultate eficiente trebuie sa apelezi la persoane competente, cu pregatire in domeniu si care sa poata oferi ceea ce ai nevoie pentru a te putea reconecta cu interiorul tau si nu numai. Fiecare dintre pacienti simte procesul altfel, nu vei putea niciodata sa cunosti cu exactitate ce inseamna o astfel de experienta numai din cuvintele altora. Asadar, cea mai buna cale de a afla cum te poate ajuta pe tine personal, este sa te programezi la un specialist.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.