Press "Enter" to skip to content

Cauți o imprimantă 3D pentru începători?

Sunt sute, dacă nu mii de modele de imprimante 3D pe piață.

Unele încep de la câteva sute de euro și ajung să coste cât o mașină, altele se diferențiază prin caracteristicile lor, ce pot să facă, cât de repede pot printa.

De obicei experții în printatul 3D achiziționează imprimantele 3D în funcție de mai multe aspecte tehnice.

Se uită la ce material de printat folosește acea imprimantă, cât de precisă este, care este capacitatea maximă suportată de imprimantă și multe alte caracteristici. Vezi aici modele de imprimante 3D cu diferite tehnologii de printare.

Toate aceste aspecte trebuie luate în considerare înainte de a achiziționa o imprimantă 3D. Însă dacă ești începător, probabil acum este extrem de dificil să alegi imprimanta 3D care să ți se potrivească cel mai bine.

De aceea astăzi vreau să te ajut enumerând îți o listă de caracteristici importante după care trebuie să te uiți atunci când ești în căutarea imprimantei tale 3D.

Ți se potrivește?

Probabil cea mai importantă întrebare pe care trebuie să ți-o adresezi atunci când vrei să-ți cumperi o imprimantă 3D este: Ce vei face cu ea?

Vrei să o folosești pentru uz personal printând obiecte decorative pentru casă sau diferite obiecte care s-au stricat și sunt greu de găsit?.

Ori vrei să îți folosești imprimanta 3d pentru a-ți dezvolta o afacere?

Dacă ești în acest caz, în ce domeniu activezi? Cel al bijuteriilor, ingineriei sau arhitecturii?

În funcție de domeniul tău trebuie să îți alegi imprimanta 3d, astfel încât să ți se potrivească cel mai bine.

Încă un punct important pe care ar trebui să îl iei în considerare dacă vrei să îți cumperi o imprimantă 3D pentru afacerea ta este că aproape toate imprimantele sub 1000€ nu se diferențiază din punct de vedere al calității printului.

Prețul

Să fim sinceri, ești la început de drum, de aceea probabil nu ai experiența necesară mânuirii unei imprimante 3D super sofisticate care în general costă mii de euro.

De aceea alt aspect important pe care trebuie să îl iei în considerare este prețul pe care ești dispus să îl oferi pentru o imprimantă 3D.

După cum am spus și mai devreme, marea majoritate a imprimantelor 3D sub 1000€ nu sunt foarte diferite una de cealaltă. Deci dacă nu ești dispus să treci de prețul de 1000€ pentru o imprimantă 3D atunci cel mai bine ar fi să alegi o imprimantă de buget mai scăzut.

O imprimantă perfectă pentru începători, dar și foarte bună ca raport calitate preț ar fi modelul Prusa mk3s.

Să vină asamblată

Încă un lucru pe care le au în comun imprimantele de mai sus este că vin gata asamblate.

Ceea ce face totul super ușor pentru tine. Toată treaba ta fiind să o bagi în priză după care să introduci fișierul virtual al obiectului pe care vrei să îl printezi.

Dacă nu îți dorești o imprimantă pre asamblată atunci mai sunt 2 opțiuni:

  • Imprimantă 3D DIY – pe care trebuie să o asamblezi cap-coadă;
  • Imprimantă 3D semi asamblată – care vine pe jumătate asamblată, iar de restul trebuie să te ocupi tu;

Procesul de instalare al unei imprimante DIY este destul de complicat și migălos. 

Constituie foarte multe piese și accesorii, iar tu fiind la început probabil că nu vei știi unde trebuie să ajungă fiecare.

Totuși, dacă îți dorești să participi la procesul de asamblare al imprimantei tale 3D fără să te complici prea mult atunci poți opta pentru o imprimantă semi- asamblată.

Să fie ușor de folosit

Este esențial să știi cum să-ți folosești imprimanta 3D, altfel nu vei avea cum să printezi obiectele mult dorite.

Aici intervine partea ta de auto-evaluare. Cât de multe lucruri cunoști despre imprimantele 3D și modul lor de funcționare?

Probabil te-ai uitat la mai multe tutoriale și videoclipuri despre ce trebuie să faci atunci când printezi obiecte.

Pe piață există și modele destinate celor care nu au nici cele mai de bază cunoștințe despre printatul 3D. Tot ce necesită aceste imprimante este să descarci codul G pe un card de momorie, să îl introduci în imprimantă, după care să apeși start.

Însă de obicei această simplitate se adaugă la preț.

Dacă nu îți permiți o astfel de imprimantă, atunci poți achiziționa o imprimantă normală, dar să ai în vedere următoarele aspecte pentru a-ți face viața mai ușoară:

  • Să poată printa obiecte mici sau medii;
  • Să nu necesite setări prea tehnice;
  • Să funcționeze cu materiale accesibile;
  • Să fie destinată începătorilor;

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.