Press "Enter" to skip to content

Cât de importantă siguranța prin certificat SSL pentru web site-ul tău

Ce înseamnă siguranța în mediul online? Cum o poți obține? Care este cea mai bună soluție pentru afacerea ta și cât de important este hostingul de înaltă calitate pentru web site-ul tău? Dacă ești deținătorul unei afaceri și vrei să o promovezi în mediul online, cu siguranță acestea sunt întrebările la care cauți răspuns.

De aceea, securitatea datelor business-ului tău, plăților de produse sau serviciilor, precum și cea a clienților, devine prioritară pentru compania care îți livrează serviciile de web hosting in Romania.

Probabil ai observat de nenumărate ori că adresa, la unele website-uri, începe cu “https://” sau cu „http://”. Care este motivul și ce rol joacă această diferență pentru securitatea unui site? Răspunsul e simplu! Divergențele de acest gen se datorează certificatelor SSL (Secure Sockets Layer) – create cu scopul de a proteja schimburile de date în mediul online. Este important să se menționeze faptul că acestea sunt folosite în special de site-urile ce dețin un sistem de plată cu cardul sau care conțin informații confidențiale, de importanță majoră.

High resolution 3d illustration of SSL Secure Browser with text Certified Website Secure. Great conceptual image for Secure Certified Website.

Cât de important este serviciul de hosting, asigurat de un certificat SSL?

Se știe deja că, datele cu caracter personal (precum numele, numărul de telefon, adresa, numărul cardului de credit) sau informațiile de importanță națională și internațională, au nevoie de securitate sporită. Aici îți vine în ajutor termenul „procedură de criptare”, care exclude posibilitatea furtului informațiilor și joacă un rol major în asigurarea securității afacerii tale online.

Motive pentru care să alegi tipul de găzduire web, asigurat de un certificat SSL

  1. De fapt, găzduirea site-ului cu certificate SSL, devin un must have și pentru acceptarea sau efectuarea, în siguranță, a plăților online.
  2. Acestea protejează site-ul împotriva fenomenului de obținere ilegală a unor date și informații confidențiale, care pot fi utilizate, de către răufăcători, pentru realizarea unor escrocherii.
  3. Nu în cele din urmă, certificatele SSL conferă credibilitatesite-ului tău.

Găzduirea Web este destinată oricărei companii care deține un website (fie acesta un magazin online, blog sau doar un site pentru promovarea anumitor evenimente și de informare), pentru ca acesta să fie permanent online și sigur, atât pentru tine cât și pentru utilizatori.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *