Press "Enter" to skip to content

Cât costă un botez în 2020 şi în funcţie de ce se calculează costurile

Costurile aferente unui botez pot fi diferite în funcţie de numărul de invitaţi, de locaţia aleasă, de meniu şi de toate exigenţele părinţilor în ceea ce priveşte organizarea botezului. Chiar dacă pot fi organizate botezuri şi cu bani puţini, vestea bună este că pot fi luate şi credite pentru organizarea botezului, rapid şi eficient prin Easy Credit. Pentru cei care se întreabă cât costă un botez în 2020, totul depinde de informaţiile de mai jos.

Cât costă un botez în 2020 – defalcarea costurilor

Pentru cei care vor să ştie cât costă un botez în 2020 se recomandă împărţirea corectă a costurilor, astfel încât părinţii să fie foarte bine informaţi în momentul în care încep organizarea botezului şi să nu descopere faptul că nu se încadrează în buget. Indiferent dacă banii pentru botez sunt obţinuţi prin credit sau sunt din economiile proprii, organizarea joacă un rol esenţial în obţinerea celor mai bune rezultate.

Costuri pentru biserică

Biserica poate costa între 500 şi 1000 de lei în funcţie de locaţia aleasă. Atunci când părinţii vor să facă botezul la una dintre cele mai importante biserici din oraşul în care se află, cum ar fi Mitropolia sau o Catedrală, costurile vor fi mai mari.

Costuri pentru flori şi lumânări

Florile şi lumânările pot să aibă costuri diferite, care variază tot în funcţie de ceea ce doresc părinţii sau naşii să aibă la botez. Lumânarea poate costa de la 200 de lei şi la fel se întâmplă şi cu florile naşei. Sunt, de asemenea, şi buchete de hârtie sau din flori artificiale din mătase al căror cost poate fi cu mult diferit de cel al florilor naturale. Au apărut chiar şi buchetele confecţionate din flori croşetate sau buchetele realizate din gheme colorate de mohair.

Mărturii

Mărturiile pot fi diferite în funcţie de preferinţe. De la clasicii săculeţi cu bombonele şi până la borcanele de miere sau cărucioare din sârmuliţă albă, costurile pot varia între 5 lei şi 50 de lei sau chiar mai mult, în funcţie de ceea ce aleg persoanele care organizează botezul.

Costuri pentru invitaţii

Invitaţiile pot, de asemenea, să aibă costuri variate şi existe multiple posibilităţi şi modele disponibile pe piaţă. Costurile lor variază între 2 lei şi 10 lei de obicei, dar pot fi găsite şi invitaţii mai scumpe de atât.

Costuri pentru local

Costurile pentru local diferă în funcţie de numărul de invitaţi şi de meniuri. Meniurile pot începe de la 180 de lei şi limită superioară nu există. De asemenea, contează şi dacă sunt sau nu băuturile incluse, dacă se oferă şi decoraţiunile pentru mese sau nu şi lista poate continua.

Costuri pentru fotograf şi cameraman

Costurile pentru fotograf şi cameraman diferă în general de dorinţele pe care părinţii le au, de numărul de fotografii şi de durata pe care se desfăşoară botezul. Pot fi găsiţi fotografi şi la 2000 de lei, dar fotografii profesionişti şi cu un portofoliu vast costă mult mai mult de atât, în funcţie de serviciile prestate.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.