Press "Enter" to skip to content

Cat costa un avocat in Timisoara si cum este stabilit onorariul?

Foarte multe persoane ajung sa se intrebe cat costa un avocat in Timisoara, dar si cum se poate stabili onorariul, insa la aceasta intrebare nu poate raspunde cineva clar, deoarece totul depinde de la caz la caz.

De exemplu, onorariul consta absolut toate cheltuielile si platile pe care avocatul le va face pentru client. De altfel, exista cazuri ce se solutioneaza simplu si rapid, dar si cazuri ce au nevoie de foarte mult timp si foarte multa documentare, astfel ca onorariul se va stabili depinzand de mai multe lucruri despre care vom vorbi in continuarea acestui articol.

Cum este stabilit onorariul unui avocat in Timisoara?

Atunci cand vine vorba de stabilirea onorariului pentru un avocat in Timisoara, asa cum am spus si mai sus, totul depinde de mai multe lucruri.

Vorbim aici in special de volumul de munca si de timpul alocat cazului. Totodata, natura si dificultatea cazului sunt si ele foarte importante, pentru ca daca este vorba de o situatie ce se intalneste frecvent, onorariul va fi unul ceva mai mic.

In functie de cat de presat va fi de timp, avocatul va putea sa stabileasca un onorariu mai mari. De altfel, nevoia de colaborare cu anumiti specialisti in functie de gradul de dificultate a cazului reprezinta un alt criteriu in stabilirea onorariului.

Nu in ultimul rand, orice avocat se va uita si la starea financiara a clientului sau, inainte de a stabili un onorariu.

Astfel, orice avocat din Timisoara va tine cont de criteriile mai sus mentionate pentru a putea stabili un onorariu, onorariu ce va fi prevazut in contractul incheiat intre cele doua parti, totul facandu-se inainte ca procesul si reprezentarea propriu-zisa sa inceapa.

Dar daca sunteti presat de timp, specialistul urmeaza sa ii comunice clientului onorariul pentru serviciile oferite, fara a se mai intocmi un contract imediat. In cazul in care clientul este de acord cu costurile stabilite de avocat si specialisti, urmeaza a se incheia si contractul pentru asistenta juridica, intr-un timp cat mai scurt.

De cate feluri este onorariul unui avocat?

Atunci cand vorbim de onorariul unui avocat, trebuie sa stim ca acesta poate fi de mai multe feluri, dupa cum urmeaza:

  • Orar – acest tip de onorariu se stabileste in functie de ora de lucru, astfel ca orice client urmeaza a plati o suma fixa pentru fiecare ora pe care avocatul o desfasoara in interesul clientului sau
  • Onorariu fix – avocatul poate sa stabileasca un onorariu fix pentru asistenta juridica a clientului
  • Onorariu de succes – un astfel de onorariu se poate stabilit in functie de deznodamantul final al procesului.

Asadar, exista trei tipuri de onorarii pe care avocatul le poate solicita, insa cel mai des intalnit este onorariul fix, onorariu pe care orice avocat il solicita.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.