Press "Enter" to skip to content

Cât costă în medie un workstation bun?

Dacă ai nevoie de un workstation de calitate și nu știi cu ce să începi înainte de a te hotărî pe care să îl cumperi, ai putea face o listă cu proprietățile pe care le cauți. Fiind foarte răspândite în industriile unde laptopurile sunt prea slabe pentru a procesa un set de date complexe, workstation-urile sunt renumite pentru performanța maximă pe care o asigură și sunt folosite mai ales în industria de prelucrare video, arhitectura, design și inginerie. Cum găsești un workstation la pret bun?

1. Alege unul refurbished

Workstation-urile refurbished sunt mai ieftine și diferă de cele noi prin faptul că au mai fost folosite în trecut sau au fost comandate și ulterior returnate. De obicei workstation-urile refurbished sunt atent șlefuite, revizuite, datele sunt șterse, iar software-ul este instalat din nou. Workstation-urile cele mai bune sunt de la HP, Fujitsu sau Dell, datorită proprietăților de stocare a datelor și de prelucrare a acestora cu procesoare foarte puternice.

2. Workstation-uri Dell și cele HP în medie

Un workstation Dell poate ajunge chiar și la 23.000 RON și poate avea chiar și o garanție de 3 ani. Acesta vine cu un spațiu de stocare de 1TB SSD și procesor Intel Core i9. HP este cam la fel de scump, dar de exemplu pentru unul cu 2 procesoare și tot 1 TB SSD poți ajunge să plătesi și 15.000 RON. Pe lângă sistemul de operare FreeDOS și placa video nVidia Quadro M5000, mai primești la acest preț și o garanție de 3 ani. Un alt exemplu de workstation refurbished tot de la DELL poate ajunge să coste și 160.000 RON. Important este să urmărești caracteristicile care te interesează și să nu cumperi tehnologie pe care nu o vei folosi. Un astfel de workstation de la DELL are două procesoare Intel și spatiu de 1.5 TB DDR4 ECC, garanție de 3 ani și se vinde fără sistem de operare. Asta înseamnă că trebuie să mai consideri încă 170 RON în medie pentru Windows 10 Professional. Pentru fiecare an în plus de garanție pe care dorești să ți-l asiguri mai plătești încă 500 RON.

3. Cele noi costă mai mult

Un workstation de tip DELL precision 7920 Tower, cu spațiu de 64 GB, procesor Intel Xeon Gold 5222 și placă de bază de tip RAID 10 ajunge să coste 30.000 RON. Acesta se vinde fără niciun sistem de operare și prezintă o garanție de 3 ani. Cel mai adesea îți poți configura tu un workstation de care ai nevoie și astfel obții un preț mai apropiat de realitate. Prețul va crește în funcție de cum îl configurezi. Dacă îți cunoști foarte bine nevoile atunci nu vei întâmpina dificultăți în alegerea un workstation care să fie bun pentru următorii ani. Am găsit și unul de la HP, al cărui preț se apropie de 35.000 RON. Acesta are un procesor Intel Core i7, 32 GB și placă video nVidia GeForce RTX, cu 8 GB GDDR6. Comparând ofertele din străinătate cu cele de aici îți poți face o idee care dintre ele rentează.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.