Press "Enter" to skip to content

Casa sau apartament? Aflam care locuinta ti se potriveste mai bine

Te gandesti sa te muti intr-o casa noua si esti indecis intre a alege un apartament la bloc sau o casa la curte? Alegerea ti se pare grea si nu stii unde ti-ar placea mai mult sau unde ar fi mai avantajoase costurile intretinerii? Pana la urma exista cateva criterii de care e bine sa ti cont si care trebuie luate in considerare in functie de preferintele fiecaruia.

Diferenta dintre inchirierea si cumpararea unei locuinte vine cu un alt tip de libertate legat de modificarile interioare si exterioare, contractele de utilitati si chiria lunara ce poate fi transformata intr-o rata, care cu timpul te transforma in proprietar.

   1. In mod normal, un apartament la bloc este mai accesibil ca pret decat o casa la curte, indiferent ca a fost sau nu construit inainte de 1989. Casa va avea un pret mai ridicat decat cel al unui apartament pentru suprafata locuintei mult mai mari si pentru confortul care este oferit de spatiu. Sunt si apartamente cu suprafete impresionante, dar acestea au si pretul cumpararii la fel de impresionant.

   2. Daca ne gandim la intretinere, apartamentul este superior din punct de vedere financiar, costurile fiind mai mici decat cele de la casa. Diferenta la plata de facturi, intre cele 2 locuinte, se simte cel mai bine la incalzire, o casa fiind construita pe o suprafata mai mare. Cheltuielile de intretinere pot sa scada, daca se investeste in noile tehnologii precum: instalatii cu panouri solare, eoliene etc.

   3. Casa iti va oferi un confort mult mai mare decat cel de la bloc. Poti alege proiectul in functie de preferinte, sa amenajezi locuinta dupa cum iti place, sa reimparti camerele, sa modifici spatiul. 

   Daca esti locuitor in zona Moldovei iti vei putea gasi cu usurinta o casa potrivita gusturilor tale intr-o zona inedita. Sunt vile de vanzare intr-un complex rezidential Iasi de o calitate superioara, pe care le vei putea personaliza daca doresti, dupa preferintele tale. Intr-un mediu placut, cu aer proaspat, pini ecologici, pasari rare, piste de biciclete, vei gasi vile de vanzare in Iasi.  Ferit de aglomeratia si agitatia orasului, o sa poti gasi o noua casa sau prima casa pentru tine, spatioasa, la curte, potrivita pentru nevoile familiei tale, cu toata dotarile, intr-o zona linistita, dar totusi accesibila catre oras.

  Aceste case de vanzare Iasi o sa-ti ofere confortul la care visezi, armonie, calitate, modernism, dar si eficienta din punct de vedere energetic.

   4. Transportul este mai avantajos in cazul apartamentelor la bloc. Statiile mijloacelor de transport in comun sunt mai aproape de blocuri, decat de casele la curte. Daca te gandesti la costurile zilnice ale automobilului, transportul in comun iti va fi mai convenabil, dar sa nu uiti si ca locurile de parcare sunt limitate in oras.

    Indiferent ca te gandesti la un apartament sau la o casa, sa fii atent ca ceea ce alegi sa-ti satisfaca cat mai mult din nevoile tale si ale familiei tale.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.