Press "Enter" to skip to content

Cărți care fac copilăria mai frumoasă

Dragostea pentru lectură începe încă din perioada intrauterină, când viitoarea mamă îi citește pruncului nenăscut. După naștere, totul continua firesc, dacă părinții nu uită de acest obicei. Copilul va fi înconjurat de cărți și acestea vor deveni prieteni devotați. Există chiar și mai multe cărți care fac copilăria mai frumoasă. Profită de reduceri la carti online și creează o bibliotecă frumoasă pentru mica ta minune. De asemenea, când auzi de Black Friday la carti, nu este nevoie să mai adăugăm ce urmează, nu-i așa? Dar hai mai bine să vedem care cărți trebuie să se regăsească în raftul cu lecturi al micuțului tău.

Cuore – inimă de copil, de Edmondo de Amicis

Una dintre cărțile ”fără vârstă”, care ne-au făcut multora dintre noi copilăria mai frumoasă, și pe care ți-o recomandăm cu drag și pentru copilul tău. O puteți citi împreună, și astfel să vă creați și multe amintiri pentru anii care vor urma.

Basmele Românilor, de Petre Ispirescu

Invită-ți copilul să afle cine au fost Greuceanu, Ileana Cosânzeana, Zmeul, Prâslea, Făt Frumos. În afară de frumusețea aparte a acestor povești, cel mic va fi fascinat și de faptul că are de a face cu super eroi din cultura locală, mult mai ”cool” decât Iron Man.

Amintiri din Copilărie, de Ion Creangă

Este o carte care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Și, la fel cum ai râs și tu cu lacrimi de isprăvile copilului universal, Nică, o va face acum, din plin, și minunea care îți umple brațele și sufletul de bucurie.

Peter Pan, de J.M. Barrie

O poveste atât de frumoasă, și care este potrivită atât pentru cei care nu știu încă să citească, dar și celor care au deprins deja tainele literelor. Vor urmări cu sufletul la gură aventurile lui Peter Pan și Clopoțel, iar Lumea de Nicăieri este atât de fascinantă, încât nu se vor plictisi niciodată de ea.

Micul Prinț, de Antoine de Saint Exupery

O carte din care copilul tău va învața mai bine despre valorile umane, despre ce înseamnă toleranță și responsabilitate, dar și spiritul de aventură. Și, din fericire, cartea este scrisă într-un limbaj simplu, parcă special creat pentru mintea copiilor care învață să fie oameni mari.

Heidi, de Johana Spiri

Din nou, o poveste care îi va captiva pe cei mici, care vor ”devora” cartea cu nerăbdare, dornici să vadă dacă mica Heidi va reuși să își facă prieteni sau să îl schimbe în bine pe bunicul ei morocănos.

Colț Alb, de Jack London

Copilul tău iubește animalele și câinii în mod special? Atunci ”Colț Alb” va deveni și cartea lui preferată, pe care o va citi mereu cu aceeași plăcere.

Alice în Țara minunilor, de Lewis Carroll

Este cineva care nu o iubește pe Alice, fetița cu o imaginație ieșită din comun, și care ne poartă prin locuri deosebite, unde nimic nu este ceea ce pare, și totul ne ia prin surprindere. Este o carte pentru copiii de toate vârstele, pe care și adulții o recites cu plăcere ori de câte ori au ocazia.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *