Press "Enter" to skip to content

Carmistin, o afacere romaneasca de succes in domeniul agrozootehnic

Posibilitatea ca o firma romaneasca sa poata rivaliza, in conditiile globalizarii economice, cu marile companii europene este astazi destul de redusa. Supranumita, candva, granarul Europei, tara noastra a ajuns sa importe o mare parte din alimentele de baza. In 2019, am importat masiv carne de porc, pentru care am platit 420 de milioane de euro, potrivit Institutului National de Statistica. La ora actuala, spun specialistii, aproape 70% din carnea de porc de pe piata provine din import, din tari precum Spania, Germania, Ungaria sau Polonia. Aceeasi poveste se aplica si cand vine vorba  despre carnea de vita, de pui sau de cereale.

Una dintre putinele companii romanesti care se bucura de succes in domeniul agrozootehnic este Carmistin, grup care la nivelul anului 2019 a depasit cifra de afaceri de 220 mil euro, principalele linii fiind in continuare productia de carne de pasare, cresterea suinelor, productia de furaj si culturile de camp.

Infiintat in anul 2000 de familia Paraschiv, grupul este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata agroalimentara din Romania, fiind unul dintre putinele holdinguri agricole romanesti care functioneaza in sistem integrat. Carmistin.ro are aproape 2.000 de angajati si si-a propus ca in anul 2024 sa fie in top 3 companii din piata agroalimentara romaneasca prin performanta financiara si marirea capacitatii de productie, devenind un model de afacere integrata.

„Grupul Carmistin a fost infiintat in anul 2000 si are in componenta mai multe companii din industria agroalimentara. Activitatea grupului merge de la cultivarea terenurilor proprii pana la cresterea pasarilor si animalelor si distributia produselor in magazine proprii, supermarket-uri si hipermarket-uri. Produsele brandurilor din grupul Carmistin sunt disponibile in intreaga tara. Impreuna dam totul pentru hrana. Cele mai importante produse sunt cele pe care le intalnim zi de zi. Atunci cand ne hranim cautam gust, textura si armonie. Ne ducem limitele din ce in ce mai departe ca sa oferim intotdeauna produse fara cusur”, spune fondatorul Carmistin, Iustin Paraschiv.

Prin­cipalele companii din cadrul Grupului Carmistin sunt Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food & Dis­tri­bution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin Inter­na­tional, Pajo Agriculture, Tracian Beef s.a.

Carmistin este unul dintre pu­tinele holdinguri roma­nesti care integreaza in pro­por­tii de 90% lantul de pro­duc­tie agrozootehnic, incepand de la cultiva­rea cerealelor, productia de furaj, cresterea animalelor (pui, porc, vita) pana la abatorizare, procesare si distri­butie de produse si prepa­rate din carne (inclusiv in re­teaua proprie de retail).

In cifre, Carmistin inseamna 14 ferme de pui (2 abatoare, 22 de milioane de pui crescuti si abatorizati/ an si 36 de magazine proprii La Provincia), 2 ferme de bovine (5.000 capete/an), 5 ferme de porci (430.000 capete/an), 5.500 de hectare teren agricol, 1 Fabrica de Nutreturi Combinate la Babeni (capacitate de productie 20 t/h si va creste la 30 t/h in urma unui proiect de investitii) si unitati de depozitare la Dragasani si Babeni (cu o capacitate totala de depozitare de 40.000 tone).

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.