Press "Enter" to skip to content

Care sunt tipurile de canapele

Canapeaua poate fi considerata piesa centrala a livingului, de aceea se acorda o atentie mai speciala deciziei de a alege modelul, tipul si textura. Fiind un element al sufrageriei care nu se schimba prea des, calitatea este esentiala si ea nu trebuie cumparata in graba, ca sa aveti parte de o investitie profitabila si de durata. Este important sa va informati inainte de tipurile de canapea existente, pentru a sti exact ce sa cautati si ce vi se potriveste. 

     Cele mai populare tipuri de canapea se clasifica in urmatoarele:

  1. Canapea fixa

     Cu o constructie simpla, dar foarte rezistenta, modelul de canapea fixa are putine lucruri care se pot strica la ea. Trebuie sa fiti atenti doar la tapiterie, pentru a nu distruge aspectul acesteia. O canapea fixa este o alegere perfecta intr-un spatiu mai mic. Chiar daca este un model clasic, schimbarile de design au adus canapeaua fixa intr-un punct elegant si confortabil.

  1. Canapea extensibila

     Perfecta pentru a tine locul unui pat pentru musafiri, fara a fi amenajat un dormitor, o canapea extensibila este binevenita in fiecare casa unde spatiul ii permite. Desi arata ca o canapea simpla, ea este ideala pentru a fi folosita in mai multe scopuri. Modelul de canapea extensibila poate indeplini atributiile unei canapele obisnuite, a unui loc de dormit, cat si a unui spatiu de depozitare. Este important sa tineti cont de calitatea produsului, deoarece utilizarile frecvente de a rabata o canapea extensibila creste riscul de a se deteriora mai repede in timp. Se recomanda sa alegeti modelul de canapea cu extensie solida si robusta din otel, in locul celor din aluminiu.

  1. Coltar extensibil

     Asemanator cu o canapea extensibila clasica, un coltar extensibil are in plus unu sau doua sezuturi culisante. Majoritatea modelelor de coltar extensibil, ofera si spatii de depozitare sub sezuturi. Fiind o piesa de mobilier destul de mare, ea este o piesa centrala intr-o amenajare, cu functii multiple si potrivita spatiilor open space sau unui living mai lung.

  1. Canapea modulara

     O canapea modulara se prezinta ca un coltar fix, format din 3 sau 5 piese. Ea se gaseste in general in forma de L sau U. Forma L este recomandata livingului cu un spatiu mai mic, in timp ce canapeaua in forma de U se recomanda unei camere care se bucura de un spatiu mare. Modelele de canapele modulare sunt variate. Exista o multime de modele, culori si materiale pentru acest tip de canapea.

     In functie de dimensiunea livingului se alege si modelul de canapea. Fiecare model se potriveste unui anumit spatiu si se tine cont si de rolul pe care trebuie sa-l indeplineasca. Tineti cont ca este o investitie pe o perioada mai lunga, iar calitatea asigura o rezistenta mai buna in timp.

     Daca incepeti o amenajare de la zero, puteti incepe cu o canapea, in jurul careia sa conturati designul camerei. Trebuie sa oferiti o anumita atentie in alegerea modelului de canapea. Sa tineti cont de necesitate si de design, pentru a avea parte de cel mai potrivit produs.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.