Press "Enter" to skip to content

Care sunt simptomele anxietatii care iti indica faptul ca trebuie sa consulti un medic de specialitate?

Avand in vedere ca din ce in ce mai multi oameni se confrunta cu tulburari psihice in prezent, recomandat este ca toata lumea sa stie care sunt simptomele anxietatii, astfel incat sa le poata depista cat mai repede.

Este vorba despre o boala care a pus stapanire pe foarte multi adolescenti si adulti, cu precadere oameni care se lasa prada grijilor cu care se confrunta si care, la un moment dat nu mai au capacitatea de a discerne intre motivele reale de ingrijorare si cele pe care si le creeaza singuri in propria minte. In majoritatea cazurilor, semnele care indica aparitia anxietatii sunt aproximativ aceleasi, iar ele sunt prezentate in randurile ce urmeaza.

Temerile irationale

Pentru inceput, important de mentionat este faptul ca indivizii care au in mod constant temeri irationale, uneori duse chiar pana la extrem trebuie sa ia cat mai repede masuri atunci cand nu le mai pot controla. Daca unor oameni le este teama de zborurile cu avion, altii considera ca pentru ei este un pericol inclusiv sa traverseze strada sau sa foloseasca obiecte comune, asa cum sunt pixurile sau calculatoarele. In momentul in care indivizii incep sa aiba astfel de temeri irationale, ei trebuie sa isi puna un semn de intrebare si sa consulte cat mai repede un medic de specialitate.

Probleme de digestie

Chiar daca anxietatea se manifesta in mare parte la nivel mental, atunci cand ajunge intr-un stadiu foarte avansat, incepe sa fie vizibila si la nivelul organismului care nu mai are capacitatea de a-si indeplini functiile asa cum ar trebui. De exemplu, multi oameni pot ajunge sa aiba sindromul intestinului iritabil, ceea ce inseamna ca se confrunta cu dureri de stomac, gaze, constipatie, balonare sau chiar diaree. Stomacul este extrem de sensibil cand vine vorba despre stresul psihologic si poate chiar sa isi dea intreg ritmul peste cap.

Panica se numara si ea printre simptomele anxietatii

In ciuda faptului ca este natural ca oamenii sa aiba momente in care sa se teama de anumite lucruri, atunci cand temerile se transforma in panica, inseamna ca indivizii se confrunta cu una dintre cele mai proeminente dintre simptomele anxietatii. Atacurile de panica se manifesta prin frica excesiva si momente in care adolescentii si adultii se simt complet neajutorati, chiar daca nu au cu adevarat motive pentru care sa se teama. Ele pot dura chiar si cateva minute, iar in aceasta perioada, oamenii tind sa isi piarda controlul de sine, pot incepe sa planga sau chiar sa tipe ori pot simti dureri in piept, dureri de stomac sau senzatii alternative de frig si de cald.

Perfectionismul

Nu in ultimul rand, persoanele care, la un moment dat ajung sa duca perfectionismul la un nivel fooarte inalt, nemaisuportand ca lucrurile sa fie exact cum si le imagineaza pot suferi si ele de anxietate. Este vorba despre cazurile in care adolescentii si adultii se critica excesiv, indiferent de cat de mult si-ar fi dat silinta pentru a indeplini o sarcina si indiferent de cat de bune sunt rezultatele pe care le obtin.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.