Press "Enter" to skip to content

Care sunt riscurile tale de a suferi de o problemă dentară?

Prevenirea problemelor de ordin stomatologic este mult mai simplă atunci când cunoști riscurile. Există mai mulți factori care pot ridica riscul cariilor dentare, afecțiuni ale gingiilor și chiar a cancerului oral. Uneori, ele pot fi rezolvate prin servicii stomatologice destul de ieftine, în primele etape, dar ignorate, aceste probleme pot deveni serioase.

Deci care sunt riscurile pentru tine?

Ești supus la un risc mai mare a problemelor dentare cum ar fi degradarea, infecția și cancerul oral dacă:

  • Ești o femeie cu schimbări hormonale. Pentru femei, modificările hormonale în timpul sarcinii sau menopauzei, pot cauza gingivită. Dacă este lăsată fără tratament stomatologic, se poate dezvolta într-o boală mai grava a gingiilor, numită parodontită.
  • Folosești tutun – indiferent dacă fumezi sau mesteci, prezinți un risc mai mare de boală severă a gingiilor (parodontita) și pierdere a dinților. Amatorii de tutun sunt supuși unui risc crescut de a suferi de cancer la nivelul gurii, limbii, gâtului și buzelor.
  • Consumi alcool. Consumatorii de alcool prezintă un risc sporit de cancer oral, mai ales în caz de abuz.
  • Suferi de o boală. Condițiile de sănătate, cum ar fi diabetul, anemia, sindromul Sjögren’s, cancerul, hipertiroidismul, și HIV/SIDA pot provoca o mulțime de probleme dentare. Persoanele cu aceste afecțiuni prezintă un risc mai mare pentru infecții, ciuperci sau bacterii, plus cariile dentare și gingivita.
  • Primești diferite medicamente. Un șir de medicamente pot provoca uscăciunea gurii, o condiție în care nu există suficientă salivă în gură. Saliva ajută la prevenirea infecțiilor, a bolii de gingii și a cariilor dentare. Unele medicamente pentru alergii, hipertensiune arterială și depresie pot provoca gura uscată. Unele medicamente împotriva durerii după leziuni sau intervenții chirurgicale pot provoca, de asemenea, gura uscată.
  • Vârsta înaintată. Pe măsură ce îmbătrânim, cavitatea bucală poate produce mai puțină salivă, care în mod normal ajută la protejarea dinților și gingiilor de degradare și infecție. În plus, mulți oameni în vârstă primesc medicamente care provoacă uscăciune în gură. De asemenea, gingiile noastre tind să se retragă sau să cadă de-a lungul liniei dintelui. Acest lucru poate expune rădăcinile dinților, ce rămân fără protecție. Există o serie de servicii stomatologice, menite să mențină calitatea danturii chiar și la vârste înaintate, dar mulți bătrâni nu atrag atenție problemelor.
  • Ai o igienă orală proastă. Ignorarea periatului și a aței dentare poate provoca formarea plăcii și întărirea acesteia pe dinți. Acest lucru poate provoca boala gingiilor – inflamarea și sângerarea. Fără tratament stomatologic adecvat, se poate transforma în parodontită și chiar pierderea dinților.
  • Ai un membru apropiat al familiei cu o stare de sănătate orală slabă. Din păcate unele probleme dentare sunt ereditare.
  • Utilizezi droguri. Utilizarea canabisului are aceleași riscuri ca și utilizarea tutunului – șanse mai mari de a avea parodontită și pierdere de dinți. De asemenea, aveți un risc crescut de cancer oral. Heroina și opiul, cocaina, ectasy- pot provoca uscarea gurii și pot duce la carii dentare.
  • Ai o nutriție săracă. Atunci când nu obții vitaminele și mineralele necesare, organismul este ușor supus infecțiilor. Acest lucru poate însemna că boala gingiilor se poate transforma în parodontită.

Dacă ești expus acestor riscuri, este absolut necesar să faci o vizită la clinica stomatologică Imperial Dent, unde specialiștii vor face tot posibilul ca să păstreze sănătatea ta orală.

 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.