Press "Enter" to skip to content

Care sunt jucăriile potrivite în funcție de vârsta copilului?

Copilăria începe încă din primele momente de viață. În ciuda faptului că mulți dintre noi nu ne mai aducem aminte de numeroase lucruri care s-au întâmplat în viața noastră cât am fost mici, în calitate de părinți avem responsabilitatea de a transforma copilăria micuților noștri într-un tărâm plin de farmec. Însă, înainte de a vedea care sunt etapele necesare, este imperios necesar să punem pe primul loc siguranța bebelușilor. Datorită dimensiunilor reduse și a numeroaselor riscuri la care sunt zilnic expuși, alegerea jucăriilor trebuie să se facă în raport cu anumite caracteristici. Descoperă împreună cu noi care sunt jucăriile potrivite în funcție de vârsta copilului și, astfel, care sunt elementele pe care le poți face cadou la momentul oportun!

Jucării pentru copiii de 1 an

Lăsând la o parte caracteristici precum sunt prețul sau modelul, jucăriile potrivite copiilor de 1 an trebuie să fie, mai presus de orice, sigure și stimulante. Este recomandat ca acestea fie să emită sunete, fie să aibă anumite zone care să le stimuleze simțul tactil. Cu cât jucăriile sunt mai frumos colorate, cu atât cel mic va fi mai interesat să petreacă timp cu ele. Poți opta și pentru cele cu diverse forme geometrice, special concepute pentru a-i determina să găsească forma potrivită. De asemenea, cei de la La Petite Armoire au câteva idei de cadouri pentru un copil de 1 an inedite din care poți alege.

Cadouri distractive pentru micuții între 1 și 2 ani

Pe măsură ce lunile cresc iar bebelușii se dezvoltă, curiozitatea lor cu privire la mediul înconjurător crește – motiv pentru care încep să exploreze din ce în ce mai mult. De aceea, este indicat să îi cumperi jucării tactile. În același timp, poți să alegi și o jucărie zgomotoasă, care să îl ajute să învețe anumite elemente caracteristice acesteia.

Multe dintre fetițe apreciază păpușile, fiind printre preferatele lor. Cu cât se joacă mai mult cu ele, cu atât își dezvoltă mai bine dexteritatea. În plus, își formează propriul univers încetul cu încetul, plin de energie și curiozitate.

Pentru băiețeii de 2 ani poți alege un echipament de tobe (de plastic) sau o trusă de scule de jucărie. Cu ajutorul acestora, pot învăța să imite anumite comportamente caracteristice și să se joace cu mâinile din ce în ce mai mult.

Jucării ideale pentru copiii între 2 și 3 ani

Vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani este potrivită pentru a descoperi lumea folosind jucării și accesorii diferite față de anii anteriori. Așa se face că, în acest interval, copiii se pot bucura de jocul cu plastilina, creioanele colorate sau mingile. Pe lângă îmbunătățirea în continuare a dexterității, acestea sunt ideale pentru a-i ajuta să își dezvolte creativitatea pe termen lung. În plus, pot folosi creta în spațiile exterioare sau formele pentru nisip cu care să se joace în aer liber.

În interiorul casei, micuțul tău se poate juca fie cu o căsuță cu păpuși, fie cu mașinuțele – atâta timp cât nu face prea mult zgomot și, astfel, nu își deranjează vecinii.

Alegerea unor jucării educative și potrivite pentru fiecare vârstă în parte este o etapă fundamentală, în raport cu necesitățile copilului. Astfel, în calitate de părinte, îl poți ajuta să se dezvolte armonios, atât fizic, cât mai ales psihic și intelectual. Toate aceste jucării au rolul de a aduce un aport semnificativ în dezvoltarea lor cognitivă, ceea ce se va vedea pe termen lung. Oferă-i tot ce este mai bun încă de la început!

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *