Press "Enter" to skip to content

Capsule sau monodoze de cafea? Afla diferentele dinte cele doua

Modalitatea prepararii unui espresso la aparate care functioneaza cu capsule sau monodoze de cafea a devenit tot mai populara, in incercarea producatorilor de cafea de a oferi consumatorilor un espresso de calitate, dar intr-un mod mult simplificat. Practic, utilizatorul unui astfel de aparat trebuie sa introduca in espressor capsula sau monodoza de cafea si, prin simpla apasare a unui buton, obtine bautura mult asteptata.

Atentie insa, capsulele si monodozele nu inseamna acelasi lucru, ba, mai mult, capsulele sunt de mai multe tipuri, la fel si monodozele. Daca iti cuperi capsule de cafea si tu ai nevoie, de fapt, de monodoze, s-ar putea sa fi aruncat cu banii pe fereastra, pentru ca nu ai ce face cu ele.

Incercam sa deslusim misterul in cele ce urmeaza, tinand cont ca, in alegerea produselor potrivite, cuvantul-cheie este compatibilitatea.

  1. Capsulele de cafea – sunt doze unice de cafea, ambalate de obicei in recipiente din plastic de forma cilindrica. Achizitia unei capsule trebuie facuta in concordanta cu espressorul din dotare. Astfel, daca detinem un espressor Lavazza Blue, vom cumpara capsule Lavazza ,Capsulele Lavazza Espresso Point sau A Modo Mio nu se potrivesc cu espressoarele Lavazza Blue, chiar daca sunt fabricate de acelasi producator. Similar, vom alege capsule Tchibo Cafissimo pentru espressoare Cafissimo, capsule Jacobs Tassimo pentru espressoare Tassimo si asa mai departe. Unii producatori de cafea au ales sa ofere consumatorilor si variante similare capsulelor oficiale, de cele mai multe ori la preturi mai mici – este cazul Covim care produce capsule compatibile cu espressoarele Lavazza Blue sau Espresso Point dar alegerea acestora trebuie facuta cu atentie.
  2. Monodozele de cafea. Se mai numesc poduri sau paduri cafea, pastille de cafea, cialde etc. Acestea sunt fabricate din hartie si sunt de doua tipuri: sistemul italian (numit si Easy Serving Espresso sau ESE, vezi paduri Lavazza) care se refera la monodoze cu diametrul de 44 mm si sistemul german (sau Senseo) pentru monodoze de 62 mm in diametru.

 

Acum, ca lucrurile sunt clare, iti va fi mai usor sa stii exact produsul de care ai nevoie data viitoare cand ramai fara cafea J.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.