Press "Enter" to skip to content

Cand schimbi parchetul si ce sa alegi? Sfaturi de la Alma Parchet

Casa ta este oaza ta de relaxare, locul in care te reculegi dupa o zi de munca. Este mediul in care te simti cel mai in siguranta si te cuprinde mandria atunci cand adimiri totul in jurul tau. In casa ta s-au materializat toate ideile creative si ai adunat cele mai perfecte elemente de amenajari interioare. Iti doresti ca fiecare element nou ales sa fie perfect, sa iti ofere bucurie pentru mult timp de acum inainte. Si, chiar daca in acest caz  confortul costa, calitatea ar trebui sa fie o prioritate atunci cand faci achizitii pentru casa ta. Mai ales atunci cand vine vorba despre parchetul din living sau cel din dormitor. 

Cum iti dai seama cand trebuie sa inlocuiesti parchetul din lemn

Dar, cum nimic nu este vesnic oricat de mult ti-ai dori acest lucru, trebuie sa te asiguri ca inainte de a inlocui parchetul ai luat toate masurile necesare. In timp parchetul poate sa se deterioreze,  iar aspectul estetic sa se diminueze. Una dintre principalele cauze prin care se poate deteriora parchetul este constituit de greselile de montaj. In acest caz, cu siguranta va trebui sa refaci montajul si, daca parchetul este foarte deteriorat atunci sa il inlocuiesti. 

O data cu trecerea timpului parchetul se poate zgaria, poate sa isi piarda din luciu, sa se umfle sau stratul de uzura sa se deterioreze. In acest caz, daca ai parchet din lemn masiv atunci prin raschetare pot sa fie eliminate bucati deteriorate  si sa te bucuri de un parchet cu aspect nou, ca si cand l-ai fi montat de curand.

Multe dintre problemele care apar in timp pot sa fie evitate prin intretinerea corespunzatoare. De exemplu, daca obisnuiesti sa speli parchetul cu mopul sau alte solutii umede, acesta se poate umfla iar in timp va deveni foarte urat. Schimba acest obicei si foloseste numai produse speciale recomandate pentru parchet. In acest mod vei putea sa prelungesti durata de viata a parchetului si sa te bucuri mai mult timp de frumusetea acestuia. 

Ce tip de parchet ar trebui sa aleg sa dureze?

Daca totusi este necesar sa inlocuiesti parchetul datorita gradului mare de deteriorare, atunci trebuie sa alegi in mod inspirat de aceasta data. Diversitatea mare de modele de parchet poate sa fie destul de coplesitoare. Daca iti doresti un model care sa fie de calitate si rezistent pentru foarte multi ani, atunci iti recomandam sa alegi parchet din lemn masiv sau stratificat.. Este o optiune durabila si eleganta, indiferent de tendinte. Avantajul la acest tip de parchet este acela ca se poate intretine usor si refinisa de mai multe ori. Pe de alta parte, pentru cei care cauta un tip de parchet stabil, pretabil pentru incalzire in pardoseala,  poti opta pentru parchet stratificat. Insa, in aceasta situatie este neaparat esential sa se investeasca intr-un parchet de calitate. Unul dintre principalele avantaje ale parchetului stratificat este aspectul lemnului, urmat de stabilitatea dimensionala. Foloseste numai produse adecvate pentru curatarea parchetului pentru a evita deteriorarea timpurie.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.