Press "Enter" to skip to content

Cand iti faci intretinerea generala a vehiculului?

Toate vehiculele au nevoie de o intretinere generala periodica fara de care acestea risca sa ajunga la defectiuni serioase. De cele mai multe ori proprietarii nici nu isi dau seama de problemele grave care se pot intampla din cauza delasarii lor.

Intretinerea generala periodica

Aceasta intretinere generala periodica a unui vehicul se face obligatoriu ca sa  protejeze si sa prelungeasca viata pieselor si componentelor acestora. Bineinteles ca este valabila atat la masini mici cat si la vehicule comerciale, tiruri si camioane.

Cu atat mai mult la camioanele care lucreaza non stop, aceasta intretinere periodica este mai importanta decat in alte cazuri. Chiar daca ne gandim doar din punct de vedere economic, niciodata nu trebuie sa ajunga la defectiuni serioase.

Intretinerea generala periodica include in primul rand verificarea si schimbarea tuturor lichidelor din vehicul. De la lichidul de racire pana la uleiuri, toate au un scop bine definit in functionarea vehiculului.

De exemplu, odata cu schimbarea vascozitatii la uleiuri, acestea nu mai ofera suficienta protectie pieselor. Cu alte cuvinte creste uzura si temperatura de lucru a acestora care in timp va duce la defectiuni serioase.

Sunt multe vehicule carora nu li s-a verificat niciodata nivelul de ulei din cutia de viteze, daca acesta este suficient si ofera sau nu protectia necesara a pieselor. Puteti merge la orice service de incredere si sa intrebati, daca influenteaza sau nu calitatea si cantitatea uleiului functionarea cutiei de viteze.

Raspunsul va fi ca la orice semn de problema a cutiei, primul lucru este sa se verifice calitatea uleiului mai ales daca acesta nu a fost schimbat niciodata. Exista un mit ca uleiul din cutia de viteze nu trebuie schimbat niciodata si nu trebuie completat pentru ca acesta este intr-un mediu inchis si nu se pierde.

Incalzirea uleiului schimba insa proprietatile acestuia in timp. Acest lucru duce la scaderea calitatii acestuia. Tocmai de aceea la service-urile de incredere se recomanda schimbarea uleiului din cutie la fiecare a treia schimbare a uleiului de motor.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Servicii SEO oferite de către profesioniștii de la serviciiseo.biz