Press "Enter" to skip to content

Camin de batrani: empatie si tratament

Caminele pentru persoane varstnice sunt special adaptate nevoilor acestor categorii. Incepand de la spatiile de locuit, pana la resursa umana, toate elementele sunt asociate varstei a 3-a si necesitatilor cu care aceasta vine la pachet. Foarte multi dintre rezidentii unui camin de batrani au afirmat faptul ca acasa nu ar fi reusit niciodata sa se bucure de atat de multe activitati si nici sa aiba parte de un tratament complet.

Modul de functionare al acestor spatii este atent reglementat prin regulamentele de organizare interna, precum si prin intermediul legislatiei. Fiind vorba despre o categorie vulnerabila, caminele pentru batrani respecta standarde riguroase. Aceste actiuni sunt orientate pentru a face viata mult mai placuta rezidentilor si pentru a minimaliza riscurile.

Personalul specializat si personalul auxiliar cunosc importanta respectarii tuturor drepturilor beneficiarilor serviciilor de asistenta si ingrijire. Astfel, fiecare persoana in parte va fi tratata cu empatie si respect, fiindu-i acordata atentia de care are nevoie.

Pentru persoanele care si-au pierdut partial sau total autonomia, prezenta medicilor este extrem de relevanta. Caminul pentru batrani are la dispozitie in permanenta un medic de garda care poate interveni in oricare moment. Supravegherea non-stop este, de altfel, si un aspect ce le ofera un fel de siguranta persoanelor varstnice si le face sa se simta mai linistite.

Serviciile unui camin de batrani

In prezent, „performanta” si „modernismul” sunt termenii care pot defini un camin de batrani. Centrele sunt modern decorate si utilate pentru a creste semnificativ calitatea vietii rezidentilor. De asemenea, in situatiile in care acestia nu isi pot indeplini singuri tabieturile de igiena, vor primi in permanenta sprijin de la personalul auxiliar.

  • Servicii sociale

Socializarea este foarte importanta pentru persoanele vartnice. Alaturi de covarstnicii lor pot impartasi experientele de viata, ideile si sentimentele. De asemenea, centrele pentru persoane varstnice militeaza pentru mentinerea legaturii cu familia si comunitatea din care rezidentii fac parte.

  • Servicii medicale

Fiecare persoana va primi tratament personalizat pentru afectiunile cu care se confrunta. Asistenta medicala de specialitate este asigurata de medici cu experienta care pot raspunde prompt tuturor nevoilor persoanelor in varsta.

  • Terapie

Psihologi si terapeuti pot fi alaturi de rezidenti pentru a-i ajuta sa se impace cu toate gandurile dificile adunate pana la aceasta varsta. Terapia de grup este una dintre cele mai des utilizate pentru ca ii poate apropia pe rezidenti, pe de o parte si, pe de alta parte, ii face sa inteleaga faptul ca nu sunt singurii in situatii dificile.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.