Press "Enter" to skip to content

Camera frigorifică, un echipament profesional tot mai răspândit acum

Doar când aveți nevoie, în calitate de agent economic, de o refrigerare specială a unei mărfi din cauza factorilor de mediu neprietenoși, apreciați la adevărata valoare utilitatea unor camere frigorifice bune. 

Camere frigorifice de calitate, pentru diverse domenii de activitate

Din fericire comercianții de asemenea echipamente speciale oferă acum celor interesați produse de top, ce își îndeplinesc cu brio funcția de răcire pentru care au fost create. 

Există camere de frig pentru tot felul de sectoare de activitate unde se impune conservarea mărfurilor în condiții speciale, nu doar în industria alimentară, dar și în domeniul farmaceutic, horticultură. Există și refrigerări specializate pentru cercetarea agricolă și din industria chimică.

Camerele frigorifice de top presupun proiectarea și realizarea lor prin înglobarea unor tehnologii de vârf, deoarece doar așa pot ca să ofere o climatizare extrem de precisă.

Proiectarea unor camere frigorifice tot mai performante ușurează în prezent activitatea multor agenți economici.

O cameră frigorifică bună trebuie să aibă un grad de izolare față de mediul extern cât mai ridicat, lucru ce se realizează atât prin materialele utilizate la confecționarea pereților metalici, a podelei antiderapante și a plafonului, cât și a stratului de spumă poliuretanică sau de alt tip care stopează fluctuațiile de temperatură nedorite. Se mai pot adăuga perdelele din material plastic gros sau chiar de aer poziționate la ușă, extrem de utile dacă respectivul echipament frigorific se închide și deschide foarte des de către lucrătorii ce trebuie să scoată sau să pună produse în interiorul incintei frigorifice.

Dar în afară de realizarea unei temperaturi și umidități optime cu un consum cât mai redus de energie electrică, trebuie menționat și faptul că  iluminarea în mediile frigorifice conduce de foarte multe ori la mari costuri de operare. 

Iluminatul unei camere frigorifice

Mai ales în situația unor camere frigorifice cu destinația de a conserva produse la temperaturilor scăzute chiar și la -40 de grade Celsius ori chiar mai mult, soluțiile de iluminat din respectivele incinte frigorifice trebuie să fie suficient de rezistente pentru a rezista la condițiile de mediu artificial dur la care sunt supuse.

Este nevoie de o iluminare corespunzătoare  și dacă este vorba de temperaturi de stocare la frig ce variază doar între 0 și +15 grade Celsius (camere frigorifice pozitive), nu doar în  camerele de congelare (camere frigorifice negative) unde se pot seta la nevoie și temperaturi de – 40 grade Celsius. Prin urmare, sursele de iluminat trebuie să îndeplinească cerințe mai ridicate de rezistență în ceea ce privește condițiile de funcționare, comparativ cu un frigider obișnuit, spre exemplu.

Din fericire, în prezent trăim într-o lume unde LED-ul a devenit rege.

Corpurile de lumină  tip LED nu doar că prin definiție consumă mai puțină energie electrică, dar și produc mai puțină căldură decât corpurile de iluminat convenționale, lucru extrem de important în camerele de frig special unde existența unei temperaturi stabile este absolut imperioasă. Astfel, sursele de iluminat cu LED-uri reduc contribuția termică a sistemului de iluminat și, pe cale de consecință, se diminuează și costurile de răcire suplimentară a echipamentului frigorific. Este extrem de profitabil a se folosi asemenea corpuri de iluminat în camerele de frig, deoarece, chiar și în condiții de temperatură foarte joasă, LED-urile garantează un flux luminos imediat și constant.

Temperaturile ambientale scăzute nu afectează duratei de viață a LED-urilor, ceea ce reprezintă un avantaj pentru agenții economici deținători de camere frigorifice pozitive, dar mai ales de camere frigorifice de congelare.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.