Press "Enter" to skip to content

Bucatarie practica – 3 idei ieșite din comun!

Bucatarie practica – 3 idei ieșite din comun!

Bucătăria este una din cele mai esențiale camere dintr-o casă. Acolo se fac cele mai frumoase amintiri. Câte cafele am băut cu persoana iubită acolo? De câte ori am băut un pahar de vin cu prietenii acolo? Pentru asta avem nevoie de o bucatarie practica, desigur!

Ne petrecem mult timp în bucătărie. Este normal să ne dorim una ieșită din comun. O bucătărie care să spună multe despre tine. Dar cum putem ajunge acolo? Dacă urmezi acest ghid vei avea o bucatarie practica și inedită!

Apartamentele mici

Majoritatea dintre noi locuim într-un apartament de mici dimensiuni. Multe din blocurile românești nu sunt foarte spațioase. Ele au fost făcute în perioada comunistă. În acea perioadă se punea mai mult accent pe a stabili cât mai multe familii într-un singur loc.

Doar pentru că e mică nu înseamnă că nu îți poți lăsa amprenta în ea! Nu înseamnă că nu o poți transforma în una șic! Apartamentele sunt perfecte pentru o bucatarie practica! Doar trebuie să fii atent la mobilierul pe care îl alegi. Ia-ți un colțar cu spații de depozitare mari.

Asigură-te că acesta și restul mobilierului sunt cât mai mici. Culorile deschise sunt o idee bună aici. Culorile deschise dau senzația unui spațiu mai mare. Poate părea că nu ai multă mână liberă datorită dimensiunii locuinței.

Experimentează! I-ați o masă extensibilă de perete! I-ați o insulă care să fie și blat de lucru, și loc de luat masa! Electrocasnicele încorporabile sunt mereu o idee mișto! Acestea economisesc spațiu și crează senzația unui spațiu ordonat.

Și că tot veni vorba de idei neconvenționale:

Bucatarie practica din balcon

Un nou trend este acela de a-ți amenaja bucătăria pe balcon. Ca să clarific, acest lucru se face pentru a avea mai mult spațiu în locuință. Pentru asta trebuie să te asiguri mai întâi că balconul tău este bine izolat. De asemenea, acesta trebuie să aibă și o sursă de încălzire.

Este mult de muncă! Vei avea nevoie de specialiști care să te ajute să îți muți:

  • cuptorul.
  • instalația electrică.
  • chiuveta.

Pentru aceste modificări va trebui să discuți cu administratorul blocului. De asemenea, vei avea nevoie de niște aprobări. Pe de altă parte – vei avea mai mult spațiu!

Bucatarie practica în aer liber

Este excelentă pentru persoanele care stau la casă! Acest tip de bucătărie va transforma gătitul și luatul mesei într-o experiență inedită. De asemenea, va crește prețul proprietății tale. Asigură-te că spațiul de gătit poate fi acoperit cu ușurință. Astfel, vei putea găti și în zilele în care plouă.

Va trebui să îți extinzi:

  • rețeaua electrică.
  • țeava pentru gaz.
  • rețeaua de apă.
  • rețeaua de canalizare.

Fiind vorba de o bucătărie exterioară, trebuie să alegi mobilierul și materialele potrivite. Acestea trebuie fie rezistente la umezeală, praf și temperaturi extreme.

Acestea sunt doar câteva idei neconvenționale! Ai și tu una care ți s-ar părea mișto?

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *