Press "Enter" to skip to content

Brașovul, orașul în care mi-ar plăcea să mă mut

Am fost în Brașov doar de două ori până acum, și încă de la prima vizită m-a impresionat. Este un oraș incredibil de frumos, de curat, de liniștit, și cu multă istorie. Încă se văd zidurile vechii cetăți, străzile urcă și coboară, sunt străduțe înguste, totul asamblat atât de bine, încât n-ai cum să nu te pierzi în farmecul local. Sunt multe obiective turistice, așa că aveți ce vedea. Eu am văzut, prima dată în excursia de clasa a 12-a, castelul Bran, Peleșul dar și Pelișorul, cel din urmă impresionându-mă extrem. Este un castel elegant, delicat, atât de frumos încât îți fură privirea. Cu siguranță merită să îl vedeți. Am mai fost în Poiana Brașov, un loc minunat pentru o escapadă, în orice anotimp, însă mai ales iarna. Când am mers eu era primăvara-vara, dar și așa a fost foarte frumos.

  

Acum câteva zile am fost iarăși, și cumva neașteptat, m-a fermecat aceeași liniște și frumusețe. Oamenii sunt prietenoși și extrem de calmi (cel puțin majoritatea). Mașini nu sunt foarte multe, însă extrem de mulți oamenii colindă orașul la pas sau cu bicicleta, alt motiv să iubesc acest oraș. Și mulți, mulți copii, peste tot, prin toate parcurile. Într-adevăr centru vechi este destul de aglomerat, doar v-am spus că majoritatea oamenilor sunt la pas în acest oraș. De data asta am stat doar două zile, și abia am apucat să facem ce ne-am propus. Am fost la parcul acvatic, unde ne-am distrat deși după vreo 2, 2 ore jumate, deja încercasem tot; nu sunt foarte multe piscine dar merită mers pentru relaxare. A doua zi am fost la Parcul Aventurii, la care m-aș mai duce de câteva ori, chiar dacă, în mare, traseele au rămas la fel. Deci dacă sunteți fani aventură și vă plac încercările de toate tipurile, trebuie să faceți o vizită Parcului Aventurii. Eu m-am dat pe un singur traseu roșu(fiind al doilea cel mai greu, după negru) însă nu l-am terminat căci înălțimea era prea mare și deja mă cam luase groaza, dar oricum, maximă adrenalina din timpul traseelor. Bineînțeles că m-am dat și cu o tiroliană ce străbătea lacul, și deși durează câteva secunde, superbe emoțiile ce le simți când, practic, zbori peste lac. Apoi am fost la grădina zoo, care a fost chiar faină. Este mare, ai ceva de colindat prin ea, însă cam toate animalele dormeau, spre supărarea nostră. Și ne-am dorit tare mult să vedem lupul, dar a stat el undeva ascuns așa bine, că n-am zărit niciun colțișor de coadă.  Este și o telecabină care te urcă deasupra orașului, dar din păcate, n-am mai avut timp și pentru ea. Poate data viitoare, că sigur va exista o dată viitoare.

  

  

Deci dacă vreți să hoinăriți așa, prin orașele României, eu zic că Brașovul nu trebuie să lipsească de pe lista voastră. Aveți ce face și ce vedea și vă încarcă, cu așa, un aer cald de Românie frumoasă.  M-am gândit că ar fi chiar drăguț, dacă la un moment dat, m-aș muta acolo, că parcă e prea calm și prea frumos să nu.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.