Press "Enter" to skip to content

Avantajele închirierii unei mașini fără șofer

Mulți se interesează de caracteristicile unor astfel de servicii: închirierea de mașini fără conducător auto. 

Există avantaje și dezavantaje pentru un asemenea demers, pe care, dacă le veți lua în calcul, o să fiți mai în măsură ca să faceți o alegere corectă, precum și să evitați diverse situații neplăcute pe care le-ați putea avea de înfruntat pe parcursul derulării contractului de închiriere a unei mașini de la o firmă specializată în oferirea de asemenea bunuri mobile pe timp limitat.

O închiriere auto București nu se face așa, la întâmplare, ci neapărat de la o companie serioasă, deoarece doar în acest fel există garanția că mijlocul de transport pus la dispoziție de firma aleasă funcționează corect, că va fi înlocuit la nevoie dacă apar defecțiuni tehnice neprevăzute.

În plus, taxele pentru serviciul rent a car accesat trebuie să fie unele transparente, să nu existe costuri ascunse care ar putea să îl împovăreze în mod nejustificat pe client.

Beneficiile solicitării unui serviciu rent a car fără șofer

– Avantajul observat în primul rând de o persoană care vine din străinătate este acela că, de regulă, dacă va utiliza o mașină închiriată îi va fi mai ușor ca să ajungă de la aeroport la hotel sau pensiune și invers. Întotdeauna acest serviciu este mai ieftin decât o călătorie cu taxiul. Evident, dacă alege o mașină închiriată cu șofer, condițiile de confort vor fi mai bune, dar și costul călătoriei pe măsură.

– Dacă este important pentru client, în calitate de om de afaceri, ca să nu existe „ochi în plus” în autovehiculul închiriat, atunci ar trebuie ca să utilizeze acest serviciu de transport modern: rent a car fără șofer. Secretele pe care le are alături de partenerii de afaceri nu vor putea să fie auzite și de urechi străine.

– Libertatea de mișcare este un alt beneficiu oferit de accesarea serviciului de închiriere auto în București. Avantajul de a nu fi la cheremul unui șofer de taxi, de a vă gestiona timpul așa cum doriți, de a opri mașina oricând doriți, de a merge pe rutele favorite, nu pe acelea recomandate aproape cu forța de un taximetrist, sunt elemente deloc de trecut cu vederea.

Există în cazul unor servicii rent a car și unele dezavantaje. Bineînțeles, totul depinde de nevoile clientului, de personalitatea acestuia.

Printre dezavantajele unui serviciu rent a car se numără:

– Cerințe destul de stricte ale unor firme de închirieri auto legate de vârsta și experiența de conducere a potențialilor clienți.

– Necunoașterea căilor rutiere din București, oraș unde va trebui ca să conduceți personal respectiva mașină închiriată. Într-un trafic nebunesc precum acela din capitala României, nu este foarte simplu să șofezi, iar dacă ești străin, cu atât mai mult.

– Pentru unii șoferi, conducerea unei mașini închiriate, cu care nu sunt obișnuiți, poate să fie extrem de stresantă.

– Fiind vorba de un autovehicul închiriat, există un nivel sporit de responsabilitate (chiar dacă respectivul client nu este conștient de acest lucru). Oricât de atent conduci într-un oraș aglomerat cum este Capitala, întotdeauna există riscul producerii unor evenimente neplăcute în trafic (inclusiv un accident de circulație). Prin urmare, dacă aveți o experiență de conducere mică și există o doză mare de nesiguranță în aptitudinile proprii de șofer, alegerea variantei de autoturism cu șofer poate fi o variantă mai bună, dacă și bugetul vă permite. Costurile sunt mai mari pentru astfel de soluții de închiriere VIP, dar în multe cazuri merită. Însă, dacă faceți parte dintre șoferii stăpâni pe ei, care parcă s-au născut la volan, un serviciu rent a car fără șofer este varianta ce vi se potrivește de minune. Ar fi păcat să nu profitați de ea!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.