Press "Enter" to skip to content

De ce trebuie să știi engleza

Dacă doriți să fiți membru al unei echipe, a unei companii care își desfășoară activitatea pe tot globul pământesc, să aveți un job interesant și bine plătit, sau dacă v-ați dorit dintotdeauna să obțineți o diplomă de studii a celor mai cotate universități din lume, ori dacă pur și simplu vreți să vizionați premierele celor mai așteptate pelicule de la Hollywood fără a aștepta traducerile din țara de origine a Dvs., se impune necesitatea studierii unei limbi de circulație internațională, care să fie recunoscută de marea majoritate a popoarelor lumii, iar unul dintre cele mai elocvente exemple în acest sens este limba engleză.

Așadar, în contextul celor enunțate mai sus, comunicăm că cheltuielile pentru cursuri de limba engleză în cadrul unei școli specializate în predarea limbilor străine nu reprezintă nimic în comparație cu avantajele și beneficiile pe care le va genera cunoașterea acesteia.

Prin urmare, unul dintre factorii determinanți în vederea înscrierii la o școală de limbă engleză, se manifestă prin prioritățile pe care aceasta le garantează pentru viitor posesorului or pentru nimeni nu reprezintă o novație faptul că, atunci când se dorește angajarea în cadrul unei companii sau corporații internaționale, mai ales când este vorba despre companii al căror specific de activitate este strâns legat de comerț internațional sau tehnologii informaționale, una dintre condițiile obligatorii la angajare o constituie cunoașterea vastă a limbii engleze.

Într-o altă ordine de idei, atunci când administrați o afacere și vă doriți ca aceasta să-și extindă influența și în afara hotarelor țării, este binevenită, iar uneori și necesară posedarea limbii engleze or pentru a putea comunica cu potențialii clienți sau parteneri de afaceri în vederea unor colaborări fructuoase care să vă aducă câștiguri și beneficii de ordin material este indispensabilă prezența unui mijloc sau metodă de comunicare bilaterală, care să convină ambelor părți.

Suplimentar la cele relatate, remarcăm că limba engleză, cu toate particularitățile ce le suportă, poate fi caracterizată drept un pod sau legătură dintre culturile diferitor popoare, fapt favorabil în segmentul de comunicare dintre reprezentanții diferitor naționalități.

De asemenea, reprezentând limba maternă a unui număr impunător de originari ai celor mai dezvoltate state ale lumii, cum ar fi Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Regatul Unit și altele, limba engleză reprezintă cel mai bun ghid într-o călătorie. Cu alte cuvinte, cel mai eficient se poate intra în esența unor culturi și valori sociale ale altor națiuni, atunci când informația sau mesajul nu este transmis de către un intermediar. Altfel spus, limba engleză este capabilă să deschidă noi uși și posibilități în tot ceea ce ține de dezvăluirea gândirilor altor societăți.

În lumina celor expuse mai sus, la etapa când libera circulație și lipsa frontierelor dintre state nu mai reprezintă un impediment în vederea manifestării relațiilor comerciale, sociale, precum și de orice alt gen, cunoașterea unei limbi dominante pe plan internațional nu poate fi decât una utilă, garantând astfel celor care o posedă doar beneficii, inclusiv de ordin material. Mai mult, de remarcat este faptul că cea mai profitabilă investiție este cea făcută în dezvoltarea propriei persoane, motiv din care nu ezitați să dați start studiului limbii engleze, având drept motive argumentele precizate.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *