Press "Enter" to skip to content

Argumente pro si contra sisteme de navigatie auto portabile si integrate

Inainte de a va decide ca cumparati un sistem de navigatie portabil sau integrat, trebuie sa va ganditi daca aveti nevoie de instructiuni mai bune, trasee mai usor de urmarit sau daca puneti mai degraba accent pe sunet imbunatatit, interactivitate cu aplicatii smarphone si alte caracteristici similare. Aceasta diferentiere este importanta deoarece sistemele de navigatie portabile de top pot costa aproape la fel de mult ca si cele incorporate in masina.

Sisteme de navigatie auto protabile, built-in, smartphone

Sistemele de navigatie built-in pot imbunatati experienta de conducere cu un sunet mai bun si alte accesorii suplimentare – inclusiv redare video (cand sunteti in parcare). Cele mai multe din ele ofera si controlul aplicatiilor smartphone, in plus fata de conectivitatea Bluetooth pentru apeluri hands-free si streaming audio. Dimensiunea ecranului este de 6 inch, unele ajungand sa masoare 9 inch pentru o vizualizare usoara de pe scaunului soferului. De asemenea, nu trebuie sa va faceti niciodata griji ca veti ramane fara baterie la jumatatea calatriei, din cauza unei alimentari constante cu energie.

Pe de alta parte, cele mai importante avantaje pentru sistemele de navigatie portabile sunt pretul, flexibiltiatea si confortul. Acestea se pot muta facil dintr-un autoturism in altul, facandu-le ideale pentru calatorii de afaceri sau alte ocazii cand este vorba despre o masina inchiriata. Dar daca se intampla sa uitati incarcatorul acasa, puteti avea la dispozitie doar cateva ore disponibile… dupa care GPS=ul moare inainte sa ajungeti la destinatie. Pentru ca sunt destinate unei singure functii, ele tind sa reactioneze foarte rapid atunci cand afiseaza un nou traseu. Desigur, nu necesita instalare permanenta, ceea ce inseamna ca se pot folosi rapid. Actualizarile hartilor sunt mai usor de instalat, deoarece se pot conecta direct la laptop.

De ce ai avea nevoie de un sistem de navigatie cand poti sa folosesti direct smartphone-ul pentru indicatii?

Telefoanele inteligente sunt excelente pentru multiple lucruri, dar nu sunt atat de precise. Cea mai mare problema cu ele este ca soferul ajunge sa conduca fiind distras de la drum. In cazul unul sistem de navigatie portabil sau on-board care anunta directia si arta hartile pe un ecran mare, este mult mai putin probabil ca veti fi nevoit sa va mutati ochii de la drum in timp ce conduceti. De asemenea, intotdeauna ramai la mila bateriei smartphone-ului, care poate sa se epuizeze rapid inainte sa ajungeti la finele calatoriei.

Daca va aflati intr-o regiune indepartata sau aproape de o aglomeratie de oameni (de exemplu, langa un stadion) veti observa ca atunci cand semnalul dispare, nu mai aveti acces la orientari. Un sistem dedicat sau built-in functioneaza aproape oriunde, indiferent de acoperirea semnalului. Chiar daca aveti un semnal puternic, datele ar putea sa nu fie afisate suficient de repede pe cat conduceti. Astfel ati putea sa nu observati anumite detalii. Si daca va folositi telefonul ca si sistem de navigatie, nu il veti putea utiliza cu adevarat pentru alte lucruri – si daca veti incerca, veti vedea ca indicatiile vor fi intrerupte de apeluri telefonice sau mesaje. Pentru reparatii navigatii auto vedeti mai multe informatii aici.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.