Press "Enter" to skip to content

Argint coloidal – preturi si beneficii

Proprietatile antimicrobiene ale argintului nu mai sunt de mult un secret. Suturarea plagilor cu fir de argint inaintea aparitiei antbioticelor, folosirea linguritelor din argint pentru alimentarea bebelusilor, precum si ameliorarea anumitor simptome la persoanele purtatoare de bijuterii din argint sunt doar cateva dovezi graitoare in acest sens.

            Cu timpul, argintul a devenit din ce in ce mai utilizat in medicina, una dintre ultimele descoperiri fiind argintul coloidal. Acesta este de fapt o dispersie de particule de argint elementar, pur de dimensiuni reduse (2-5 nanomicroni, echivalentul aproximativ a 15 atomi) in apa pura ionizata si care datorita incarcarii cu sarcini electrice pozitive au efect bactericid, virucid si sporucid imediat asupra unui numar impresionant de microorganisme (peste 600).

            Desi in forma lichida, argintul coloidal nu se exprima in mililitri asemeni altor medicamente ci in ppm, adica parti per milion, ceea ce inseamna 1 gram argint la 1.000.000 grame apa.Iin general doza uzuala folosita in administrarea interna la om este de 25 ppm (2.5 grame)/administrare, realizandu-se 2-3 administrari/zi.

            Argint coloidal preturi si beneficii – in functie de concentratie, cantitate, scopul intrebuintarii si firma producatoare, argintul coloidal se comercializeaza in general la preturi incepand cu 25-30 RON, obligatoriu in recipiente din sticla inchise la culoare pentru a-si pastra proprietatile.

            Beneficiile argintului coloidal sunt multiple, fie ca il folosim pentru uz intern (apa de gura, medicament) sau pentru uz extern (dezinfectia suprafetelor, a apelor din fantani).

            Ca si medicament pentru uz intern, se utilizeaza in:

  • afectiuni ale cailor respiratorii (faringite, laringite, amigdalite, astm bronsic, pneumonie, gripa);
  • afectiuni ale ochilor (blefarite, conjunctivite);
  • afectiuni ale cavitatii bucale (halene, stomatite, abcese, afte, paradontoze);
  • afectiuni ale pielii si unghiilor (acnee, foliculita, onicomicoze);
  • afectiuni ale tractului digestiv (gastrite, toxiinfectii alimentare, colecistite);
  • afectiuni ale aparatului urogenital (cistite, uretrite, salpingite, gonoree, adenom de prostata).

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.