Press "Enter" to skip to content

Aplicația care vă permite să vedeți cum va arăta eclipsa solară din locația dvs.

În data de 21 august va avea loc o eclipsă solară , mii de oameni călatoresc în locații ca Tennessee sau Wyoming , pentru a vedea că soarele devine perfect  pentru prima dată din anul 1918. Pentru cei care nu vor sa investească o mulțime de bani în croaziere si excursii , există simulatorul Eclipse Megamovie Simulator care vă permite să vedeți cum va apărea eclipsa în zona dumneavoastră.

Introduceți codul poștal si vedeti o animație a ceea ce vă puteți aștepta. Acest simulator face parte din proiectul Eclipse Megamovie , care va colecta mii de fotografii ale fenomenului natural de la voluntari.

Când se produce o eclipsă de soare?

O eclipsă de Soare se produce când Luna trece între Pământ și Soare, ceea ce întunecă total sau parțial Soarele văzut de pe Pământ. O eclipsă de Soare totală se produce atunci când diametrul aparent al Lunii este mai mare decât cel al Soarelui, blocând toate razele directe ale Soarelui, și cufundând ziua în întuneric. Eclipsa totală nu se produce decât pe o bandă strâmtă de la suprafața Pământului, în timp ce o eclipsă de Soare parțială va fi vizibilă pe o regiune vastă de mai multe mii de kilometri lărgime.

În Europa, eclipsa va fi vizibilă în Europa de Nord-Vest în cursul serii sau la apusul Soarelui. Doar în Islanda, Scoția și în Irlanda eclipsa va putea fi văzută de la început până la sfârșit. În restul Regatului Unit, în Norvegia, în Țările de Jos, în Belgia, în Franța, în Spania și în Portugalia, eclipsa va fi vizibilă doar înainte de apusul Soarelui.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.