Press "Enter" to skip to content

Antreprenoriatul, un drum sigur spre succes

Cand esti tanar nu prea te gandesti la altceva decat la distractie, la plimbari, la tot felul de lucruri care te pot face sa te simti bine. Totusi sunt si unii care aleg o alta varianta, ce a antreprenoriatului. In practica antreprenoriatul inseamna sa realizezi ce iti propui cu un minim de resurse, sa dezvolti o afacere care sa ii ajute, poate, pe ceilalti intr-un anumit domeniu. Un exemplu de antreprenor care a stiut ce doreste inca de la o varsta frageda este si Iustin Paraschiv. La varsta majoratului viitorul om de afaceri si-a dorit un singur lucru: sa transforme afacerile familiei intr-unele cu o stabilitate foarte mare pe piata si intr-unele profitabile.

Viziunea sa manageriala si ambitia l-au ajutat pe Iustin Paraschiv sa aduca profitul in „curtea” unor afaceri precum Carmistin sau Avicarvil. Cel mai tanar milionar a inceput prin a observa ca firma parintilor sai avea dificultati in procurarea materiei prime.

A gasit o solutie salvatoare rapid, importurile de carne. Prima sa companie a fost Carmistin, care importa carne, din 2006 Avicola Oltchim a fost preluata si pusa sub numele sau. Dupa Avicola antreprenorul a dezvoltat Pajo Holding, cu activitati diverse, dela cultivarea terenurilor la cresterea taurinelor, la fabricarea furajelor.

Din 2010 holding-ul sau are si o linie de pesticide si ingrasaminte de calitate. Si uite asa ceea ce era o afacere care se apropia de faliment a devenit un imperiu care genereaza milioane de euro si aduce profit. Cum s-a intamplat lucrul acesta? Prin munca, prin daruire si prin puterea de a o lua de la capat de fiecare data cand lucrurile nu mergeau chiar asa de bine.

Si poate ca acest lucru inseamna si antreprenoriatul de calitate, nu? Sa poti sa mergi inainte chiar si cand toate lucrurile din jurul tau te trag inapoi. Sa poti sa spui Da acolo unde toata lumea spune Nu. Sa poti sa investesti in ceva care stii ca merita, care poate deveni afacere de succes, chiar si atunci cand toata lumea nu iti da nicio sansa.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.