Press "Enter" to skip to content

Amenajarea holului

O camera de cele mai multe ori mica, ingusta si intunecata, holul este probabil una dintre cele mai subestimate zone ale casei. Cand vine vorba despre amenajarea locuintei, multi trec holul cu vederea si isi indreapta atentia spre camere considerate mai importante, cum ar fi livingul, dormitorul sau bucataria.

Insa, prins in zona de tranzitie intre afara si acasa, un loc de depozitare si spatiul unde aplici ultimele retusuri inainte sa iesi din casa, holul merita efortul in amenajare. Cu mobila si obiectele de decor potrivite si cu un gram de inspiratie, poti transforma chiar si acest spatiu, la prima vedere anost, intr-un loc confortabil, functional si deosebit din punct de vedere estetic.

Hol mic

Chiar daca locuinta ta dispune de un hol de mici dimensiuni la intrare, nu trebuie sa iti faci griji. Avand in vedere ca, in general, timpul petrecut aici este redus, tot ce trebuie sa faci este sa folosesti la maximum spatiul pe care il ai la dispozitie.

Evita mobilierul care se intinde foarte mult pe orizontala, pentru a economisi loc.

Astfel, un dulap pentru pantofi, vertical este foarte potrivit, impreuna cu un cuier montat pe perete, pentru haine. Daca iti doresti, totusi, sa te poti aseza undeva in holul de la intrare, alege mobila cu mai multe functii, precum o banca ce are in componenta si spatiu de depozitare. O alta idee foarte buna este sa instalezi elemente suspendate care se prind pe perete. Alege, nuante deschise atat pentru pereti, podea si mobilier, cat si pentru covorul de la intrare.

Un secret de amenajarea a unui hol mic consta in folosirea oglinzilor mari sau medii, care vor crea o iluzie vizuala de mai mult spatiu.

Hol mare

Amenajarea unui hol de dimensiuni mai generoase, indiferent ca se afla la intrare sau intre camere, iti ofera mai multe optiuni si o libertate mai mare de miscare. Este recomandat sa decorezi aceasta incapere in acelasi ton cu restul casei, pentru o imagine de ansamblu armonioasa.

In cazul unui hol de apartament, poti profita de spatiu pentru a monta un dulap de haine, pe tot peretele. Alte piese de mobilier foarte potrivite sunt fotoliile, scaune, o masa mica, canapele de tip banca, dulapurile de pantofi cu rafturi ori sertare sau chiar un cuier cu picior.

Pentru ca ai destul loc, decoreaza un hol mare prin intermediul unor plante, fotografii sau tablouri si joaca-te cu texturile. Corpurile de iluminat pot fi mai numeroase si, pe langa sursa principala, ai posibilitatea sa instalezi si lampi sau veioze cu picior, care vor crea o atmosfera primitoare.

Un hol ideal este amenajat in asa fel incat sa creeze un tot unitar cu restul casei. Astfel, atat tu, cat si musafirii tai va veti bucura de o atmosfera placuta de fiecare data cand va intalniti!

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *