Press "Enter" to skip to content

Amenajarea gradinii de la casa noua

In sfarsit a venit momentul sa te muti la casa noua mult asteptata, care este perfecta pentru tine. Amenajarile interioare s-au terminat de facut,  dar mai ramane problema gradinii: De unde sa incepi? Cum sa faci? si Ce sa faci? Mai jos o sa gasesti o lista de idei pentru diferite tipuri de gradini,  din care poti sa alegi ceea ce ti se potriveste si te incanta mai tare:

  1. O gradina rustica are un aer impresionant care te duce cu gandul la stabilitate, natura si armonie. Elementele esentiale din acest spatiu sunt: lemnul, piatra, obiectele decorative si plantele.

Pentru stilul rustic este nelipsit lemnul din care este confectionata masa, bancile, leaganul. Piatra, la fel de importanta, ajuta la construirea unui cuptor de exterior, gratar sau in amenajarea unui mic iaz.

  1. Terenul din gradina nu este tot timpul in avantajul nostru, dar acest lucru nu trebuie sa ne ingrijoreze. Pentru o gradina in panta, pomi sunt importanti pentru a evita o alunecare de teren, dupa care iti poti crea o zona pentru legume sau flori si unul pentru relaxare. Poti apela si la bloheti din beton pentru sustinerea pamantului, pe care poti sa ii decorezi cu jardiniere in care sa plantezi flori, atat pentru decor, cat si pentru spatiu. 
  2. Frumusetea unei gradini sta in florile colorate si parfumate. Daca te bucuri de o gradina mare sau locuiesti intr-un complex rezidential Iasi, unde spatiul iti permite, umple-ti gradina cu flori in culori vii pentru a te contopi cu decorul din jur. Pentru cei care au ales case Valea Ursului sau au fost fermecati de decorul natural din jurul caselor, asta nu inseamna ca propria gradina nu poate deveni si ea un mic coltisor de rai. Se recomanda plantele agatatoare care imbogatesc gradina cu verdeata lor, la care se pot adauga flori in diverse suporturi confectionate: bicicleta defecta, ghetute,  buturuga, roaba pentru copii etc.
  3. Curtea ingusta poate fi transformata intr-o gradina frumoasa cu ajutorul plantelor agatatoare,  fara sa ocupe mult spatiu. O alee cu pasi, cu un gazon bine ingrijit, cu bancute de lemn si plante in jardiniere, gradina ta va fi la fel de fermecatoare si primitoare ca una de dimensiuni mai mari.
  4. Ornamentale din gradina au si ele un rol important pentru decor. Nu e nevoie sa exagerezi cu ele, pentru a nu elimina din spatiul pentru relaxare. In functie de stilul ales, adauga si obiectele decorative si lasa-ti imaginatia sa te ajute.
  5. O gradina frumoasa si ingrijita va avea mereu un gazon bine intretinut. In sezonul cald, e de ajuns sa tunzi gazonul o data pe saptamana si sa-l uzi cel putin o data dimineata si o data seara, pentru a avea o peluza deasa, de un verde incantator.

     In complex rezidential Iasi, unde se gasesc case Valea Ursului, intr-un cadru natural si bogat, curtile ofera posibilitatea unui decor de vis pentru propria gradina.  Lasa imaginatia sa te ghideaze si amenajeaza un iaz sau un parau care ajuta la infrumusetarea gradinii. Daca ai deja casa intr-o zona frumos amenajata si ai ales o locuinta cu gradina mai mica,  cum sunt si unele modele de case Valea Ursului,  pune in valoare gradina cu niste lampi solare, bancute de-a lungul gardului, sezlong si flori in culori frumoase.

     In amenajarea  unei gradini da frau liber imaginatiei si transforma-ti spatiul verde intr-un loc plin de viata si cu aspect fermecator. Sa nu uiti ca gradina ta va avea nevoie de 2 zone care sa se combine, una plina cu flori si verdeata si una pentru relaxare si liniste. 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.