Press "Enter" to skip to content

Amenajarea bucatariei in 2020

   Rolul bucatariei si importanta ei nu trebuie trecute cu vederea, ea are un rol practic in casa si este unul din spatiile cele mai des utilizate. Amenajata corespunzator, timpul petrecut in bucatarie va fi placut si vei avea posibilitatea de a te misca in voie si de a lua masa linistit.

   Bucataria trebuie mobilata tinand cont de toate functiile pe care le are, astfel alegerea mobilierului fiind ceva serios. Durata de viata a unei bucatarii este de multi ani, lucru care solicita timp si importanta proiectarii acestui spatiu. Aici se aduna toata familia pentru a gati si a lua masa impreuna, denumita si „inima unei case” pentru ca iti incepi si inchei ziua in jurul unei mese. Datorita scopului la care serveste in casa, bucataria nu trebuie amenajata doar cu simt estetic, ci si corespunzator in functie de spatiu si de dotarile pe care le are. Mobila din bucatarie ar trebui sa fie practica si minimalista pentru a avea spatiu sa te misti in voie pentru pregatirea unei mese si servirea ei.

   Desi la o privire de ansamblu, bucataria se poate sa-ti para destul de greu de amenajat, exista cateva idei practice, recomandate, pentru a obtine bucataria la care visezi.

1. Mobila din bucatarie este proiectata in functie de forma si spatiul bucatariei. 
Bucataria in linie: este indicat sa se foloseasca corpuri inalte de perete pentru a maximiza spatiul si este potrivita pentru o singura persoana care gateste.
Bucataria cu insula: este pentru spatiile mari si pentru cei care gatesc frecvent. Insula poate fi folosita si ca masa bucatarie, bar, separator dintre zona de gatit si cea de servit masa. Ea poate fi dotata cu chiuveta si cuptor.
Bucataria in forma de L: se poate aseza un set dining pe unul dintre peretii perpendiculari.
Bucataria in forma de U: potrivita pentru doi oameni care gatesc, permitand persoanelor sa se desfasoare simultan.
Bucataria in linii paralele: o solutie perfecta pentru bucatariile care au fereastra sau usa in capatul camerei.

2. Cum organizez lucrurile din bucatarie? Obiectele pe care le folosesti cel mai des se depoziteaza pe primul nivel al dulapurilor sau sub blatul de lucru. Cele mai grele obiecte (oale, tigai) in partea de jos, iar cele folosite mai rar se depoziteaza in partea superioara a dulapului. Farfuriile si paharele se vor aranja deasupra sau langa chiuveta, iar condimentele si alimentele cat mai aproape de zonele unde sunt folosite.

3. Spatiile de depozitare trebuie organizate cat mai practic. Nu toate bucatariile au parte de un spatiu generos, tocmai de aceea cu dulapuri inalte cu sertare poti economisi din spatiu si poti oferi mai mult loc pentru cei dragi la masa din bucatarie. Cu sertare verticale sau orizontale cu extensie completa, vei avea vizibilitate si acces si la obiectele depozitate in spate.

4. Cand alegi mobila bucatarie, calitatea materialului este foarte importanta. Se recomanda alegerea unui material cat mai durabil, deoarece mobila din bucatarie nu se schimba anual si se foloseste zilnic.

Nu uita sa creezi un mix echilibrat intre toate aceste optiuni pentru ca mobila ta de bucatarie sa se afle in armonie deplina cu restul elementelor de decor din casa ta.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.