Press "Enter" to skip to content

Alegerea unei firme de tractari auto

Masina personala nu mai este de mult timp un lux si a devenit tot mai mult o necesitate ca urmare a faptului ca in fiecare zi suntem grabiti sa ajungem dintr-o parte in alta a orasului sau dintr-un colt al tarii in altul, asta este o realitate.

Uneori pot insa sa apara situatii neprevazute si nedorite in care sa ramanem cu masina in drum datorita unor defectiuni. Iar in aceste situatii ne vedem obligati sa apelam la servicii de tractari auto Brasov care fie sa ne remorcheze pana acasa sau pana la cel mai apropiat service auto.

Orice sofer isi doreste sa gaseasca o firma care sa ofere servicii de tractari auto la cele mai mici preturi si cu personal calificat. Prin acest articol dorim sa venim in ajutorul conducatorilor auto care au nevoie de tractari auto ieftine.

In primul rand trebuie tinut cont de legislatia rutiera deorece tractarea unui autovehicul pe drumurile nationale este reglementata prin lege si ca remorcarea uni autoturism trebuie sa respecte prevederile din art. 157 cu normele legale privind remorcarea unui autovehicul, in caz contrar contraventiile pot ajunge de la 9 la 20 de puncte-amenda si cu valori cuprinse intre 1125 RON si 2500 RON.

Extras din art. 157

– conducatorii autovehiculelor tragator si, respectiv, remorcat trebuie sa posede permise de conducere valabile pentru categoriile din care face parte fiecare dintre autovehicule;

– autovehiculul trăgator sa nu remorcheze un autovehicul mai greu decat masa lui proprie, cu exceptia cazului cand remorcarea se efectueaza de catre un autovehicul destinat special depanarii;

– remorcarea trebuie sa se realizeze prin intermediul unei bare metalice in lungime de cel mult 4 m. Autoturismul ale carui mecanism de directie si sistem de franare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legatura flexibila omologata, in lungime de 3-5 m. Bara sau legatura flexibila trebuie fixata la elementele de remorcare cu care sunt prevazute autovehiculele;

– conducatorul autovehiculului remorcat este obligat sa semnalizeze corespunzator semnalelor efectuate de conducatorul autovehiculului tragator. Atunci cand sistemul de iluminare si semnalizare nu functioneaza, este interzisa remorcarea acestuia pe timpul noptii si in conditii de vizibilitate redusa, iar ziua poate fi remorcat daca pe partea din spate are aplicate inscriptia “Fara semnalizare”, precum si indicatorul “Alte pericole”.

– daca remorcarea se realizeaza prin suspendarea cu o macara sau sprijinirea pe o platforma de remorcare a partii din fata a autovehiculului remorcat, atunci in acesta nu trebuie sa se afle nicio persoana.

– se interzice remorcarea unui autovehicul cu doua roti, cu sau fara atas, a autovehiculului al carui sistem de directie nu functioneaza sau care nu este inmatriculat ori inregistrat sau cand drumul este acoperit cu polei, gheata ori zapada. Se interzice si remorcarea a doua sau mai multe autovehicule, a carutelor, a vehiculelor care in mod normal sunt trase sau impinse cu mana ori a utilajelor agricole.

– prin exceptie de la prevederile de mai sus, se permite remorcarea unui autovehicul al carui sistem de directie nu functioneaza numai in cazul cand remorcarea se realizeaza prin suspendarea rotilor directoare ale autovehiculului remorcat cu o macara sau sprijinirea rotilor directoare ale autovehiculului remorcat pe o platforma de remorcare.

– conducatorul poate impinge sau tracta, cu propriul autovehicul, in situatii deosebite, pe distante scurte, un alt automobil pentru a-i pune motorul in functiune sau pentru a efectua scurte manevre, fară a pune in pericol siguranta deplasarii celorlalti participanti la trafic.

In concluzie nu este recomandat sa apelati la persoane sa firme care nu sunt autorizate sa tracteze autoturisme, evitati sa va remorcati masina in conditii in care a-ti putea incalca legea sau in conditii in care a-ti putea provoca daune si mai mari autoturismului.

Tractari auto si asistenta rutiera

O firma de tractari auto Brasov  profesionista detine in parcul sau masini de interventie autorizate pentru astfel de situatii.

Apelarea la o firma de tractari auto Brasov sau cu acoperire nationala ramane cea mai buna alegere din toate punctele de vedere.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *