Press "Enter" to skip to content

Alegerea maşinii de tocat carne: de ce ar trebui să se ţină cont?

Pentru cei care vor să poată găti profesional acasă sau pentru cei care au restaurante, este nevoie de instrumente profesionale inclusiv pentru prelucrarea cărnii. Instrumentul esenţial: maşina de tocat carne. Întrebarea: cum să se aleagă maşina de tocat carne potrivită? Acesta un mic gid ajutător în aceasta privinta. La prima vedere impresionantă, această ustensilă de bucătărie este de fapt un adevărat aliat în bucătărie. Cu maşini de tocat carne profesionale este mult mai uşor acum să se obţină carnea la dimensiunea potrivită.

Maşina de tocat carne: manuală sau electrică?

Pentru a alege maşina de tocat carne, totul va depinde de cantitatea de carne care trebuie măcinată, de frecvenţă şi de timpul de dedicat acesteia. În mod logic, o maşina de tocat carne manual va fi mai lentă (şi va  necesita mai multă muncă fizică în utilizarea ei).

Cu o maşina de tocat electrică, nu trebuie decât să se apese un buton şi este gata să toace. Deci ideală pentru familiile numeroase sau pentru cei care planifică un volum mare de pateuri, terine, chifteluţe şi alte preparate de casă. Cu toate acestea, această comoditate de utilizare are un preţ mai mare decât cel al unei maşini de tocat carne manual, dar maşina electrică de tocat carne are, de asemenea, o putere mai mare.

Dacă se optează pentru acesta din urmă, se va alege, de preferinţă una din fontă pentru o igienă mai bună. Pentru a garanta o mai bună stabilitate şi pentru a asigura un nivel de siguranţă în utilizare, este recomandat să se ataşeze la suport cu ajutorul unei cleme.

Alegerea maşinii de tocat carne: caracteristicile

– Putere: în general între 250 W şi 1600 W, acesta este elementul esenţial de luat în considerare la cumpărarea maşinii de tocat carne electrice. Într-adevăr, va fi decisiv pentru cantitatea de carne tocată pe oră şi, prin urmare, pentru eficienţa obţinută în prepararea anumitor alimente. Pe de altă parte, cu cât este mai puternică, cu atât va consuma mai mult electricitate;

– Diametrul grilei: se va alege un model cu mai multe grile pentru maşina de carne disponibile. Astfel utilizatorul va putea tăia mai mult sau mai puţin fin, în funcţie de nevoile personale şi de recomandările din reţetă;

– Funcţii suplimentare: micile funcţii extra care pot face diferenţa! Posibilitate de tocare inversă, accesorii pentru a face kebbe, răzătoare pentru legume, adaptor pentru a face cârnaţi… este important doar că maşina de tocat carne să funcţioneze în mod corespunzător şi să aibă toate funcţiile necesare unei bune funcționări.

Indiferent de alegerea aparatului final, a nu se ignora manualul de instrucţiuni al maşinii de tocat carne pentru o utilizare uşoară. De asemenea este recomandat ca maşina de tocat carne să fie folosită în condiţii de siguranţă. Nu se recomandă introducerea mâinii direct în maşina de tocat carne. De asemenea, nu se recomandă nici manipularea cuţitelor în timp ce maşina funcţionează, sau demontarea maşinii în timp ce funcţionează, pentru că riscul de accidente este mare.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.