Press "Enter" to skip to content

Ajutorul moral oferit datornicilor in situatii disperate conteaza mai mult decat cel financiar

De foarte multe ori, persoanele cu datorii in banci carora nu le mai pot face fata isi pierd increderea in oameni, in cei din jur, in apropiati, deoarece acestia par reticenti atunci cand le cer sfatul, opinia, ajutorul financiar sau pur si simplu ajutorul moral. Datornicii se rusineaza de situatia in care se afla si decid sa nu isi mai impartaseasca problemele si cu altii.

Acest tip de comportament poate duce la depresii si la anxietate, fiind fundamentat pe faptul ca datornicii nu primesc ajutor si sprijin moral din partea celor din jur. Exista insa o solutie! Abordand-o, situatia se va schimba radical. Serviciile oferite de KRUK Romania se vor dovedi salvatoare.

Avantajele asigurate de KRUK datornicilor

Persoanele indatorate care nu le spun nici macar rudelor despre problemele financiare, incercand sa le protejeze de acest subiect neplacut, ajung sa se interiorizeze si sa nu primeasca nici sprijin din partea celor dragi, nici sfaturi care i-ar putea salva dintr-o situatie ce pare fara scapare.

Persoanele care au iesit din datorii cu ajutorul KRUK Romania recunosc ca schimbarile pozitive in viata lor au inceput atunci cand au luat legatura cu acesti specialisti, in urma recomedari primite de la o alta persoana aflata candva in aceeasi situatie.

Primul lucru pe care il fac cei de la KRUK este sa analizeze cu atentia situatia financiara si emotionala a persoanei indatorate. Datornicul nu trebuie nici sa minimalizeze, nici sa exagereze amploarea problemei financiare, ci sa creeze un plan de actiune cat se poate de realist, sa isi creeze o lista cu datoriile si cheltuielile, sa le compare cu veniturile si sa evalueze situatia in mod obiectiv. In acest fel, specialistii pot calcula numarul de rate posibile si valoarea acestora pentru rambursare.

A doua etapa este cea de motivare, prin care specialistii KRUK ii determina pe datornici sa isi schimbe modul de a percepe problema. Uneori, persoanele indatorate se simt vinovate de situatia in care se afla, desi poate indatorarea mare a avut la baza unele situatii care nu au tinut de vointa lor, precum restructurarea posturilor la locul de munca sau o situatie medicala care nu i-a mai permis sa lucreze.

Cheia iesirii din datorii: contractul cu creditorul si asistenta specialistilor

Unul din cele mai importante elemente ale schimbarii consta in reorganizarea relatiilor cu creditorii, cu bancile sau cu institutiile carora persoanele in cauza le datoreaza bani. Este important ca datornicii sa informeze sincer creditorii in ceea ce priveste situatia lor financiara si imposibilitatea de a-si plati datoriile.

Asistenta specialistilor KRUK este foarte importanta in solutionarea situatiilor datornicilor, contactand creditorii si purtand discutii deschise si amiabile privind posibilitatile de rambursare pe care le ofera.

O simpla discutie cu cine trebuie poate cantari foarte mult pentru viitorul, stabilitatea financiara si siguranta emotionala a datornicilor care, din cauza ratelor neplatite acumulate si din cauza amenintarii cu executarea silita, se pot vedea in situatii din care nu vad cum sa iasa.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.