Press "Enter" to skip to content

Află ușor dacă ai fost infectat cu noul coronavirus Sars-Covid-2!

Testele serologice pentru depistarea infecției ce a speriat întreaga omenire sunt teste care permit ca să se evidențiază anticorpii din sânge. Ele se pot achiziționa acum online de la OK Medical.

Recomandări făcute de Ok Medical pentru aceia care cumpără un test rapid Covid-19

Testul pe care orice persoană majoră îl poate achiziționa de la clinica amintită și care este livrat prin poștă include, printre altele, un card (plăcuță) de testare, unde se picură una-două picături de sânge într-un lăcaș anume prevăzut și o soluție care va fi adăugată peste sângele colectat (una-două picături).

După o așteptare de 10-15 minute se citește rezultatul care poate ca să fie:

– pozitiv, dacă pe card apar două sau trei liniuțe (în funcție de ceea ce se relevă: anticorpi IgM și/sau lgG);

– negativ, dacă apare o singură liniuță;

– invalid, dacă nu apare nicio liniuță (ultim caz în care rezultă că testul nu a fost făcut așa cum scrie în instrucțiunile de utilizare).

Un astfel de test este foarte bun și pentru protecția personalului medical, nu doar a pacienților.

Dacă rezultatul este negativ, trebuie repetată testarea după 5 zile, deoarece un rezultat negativ nu exclude din nefericire prezența coronavirusului Sars-Cov-2 (aflat în primele zile în perioada de incubație) și nici transmiterea sa.

Mai mult decât atât, chiar și cazul unui rezultat pozitiv, testarea este bine ca să se repete în maxim 24 de ore, timp în care se impune carantina obligatorie.

Este o situație neplăcută, dar dacă ambele testări rapide au fost pozitive, pacientul are obligația legală ca să intre voluntar în carantină și să anunțe departamentele de urgență pentru solicitarea unui test RC-PCR.

O altă ipoteză de repetare a testării este aceea în care primul test este pozitiv și al doilea negativ. Și aici este obligatoriu nevoie de o a treia testare rapidă, tot în maxim 24 de ore.

În cazul în care primul este negativ, iar al doilea pozitiv se ignoră prima atestare. Se urmează din nou procedura descrisă mai sus.

Un rezultat negativ obținut în ultimele 24 de ore anterior unei programări este obligatoriu prezentat la intrarea într-o clinică OK Medical.

O astfel de măsură are ca obiectiv limitarea răspândirii noului coronavirusului, astfel încât pacienții programați pentru consultații sau tratamente la Ok Medical vor avea la acces la testarea rapidă pentru Covit-19.

Respectivele teste rapide pot fi comandate contra cost, la un preț foarte accesibil, testarea făcându-se individual de către pacient la domiciliul acestuia, înainte de venirea la clinică.

Clienții pot beneficia inclusiv de un suport la distanță oferit de call center-ul Ok Medical pentru a se informa despre procedura pe care trebuie să o urmeze ca să își efectueze corect testarea pentru Sars-Cov-2 acasă.

Scopul esențial al testării este minimizarea contactului fizic cu persoanele infectate și reducere a riscului de transmitere a Covid-19.

Trebuie spus însă că este vorba de un test complementar pentru detectarea calitativă doar a prezenței anticorpilor IgM și/sau IgG, de aceea orice rezultat pozitiv ar trebui confirmat în continuare și prin metode mai complexe.

Testele rapide Covid-19, între mit și realitate

Persoanele trebuie să știe că aceste teste covid pcr, ca să aibă o precizie bună, sunt necesar ca să se facă de-abia din a șaptea zi de la debutul simptomelor.

Clinicile Ok Medical au inițiat programe de testare rapidă pentru evidențierea celor mai cunoscuți  anticorpi Sars-COv-2, cât și programe de testare RT-PCR.

Testarea la domiciliu RT-PCR pentru Sars-Cov-2 este realizată de către personalul medical bine pregătit, deoarece procedura este mai complexă decât în cazul unui test rapid de evidențiere a IgM și lgG care se poate efectua personal, fără a avea cunoștințe de specialitate, de către orice persoană majoră acasă.

Informații despre clinicile OK Medical

Unități medicale private de top, clinicile brandului OK Medical sunt specializate în tratarea interdisciplinară a suferinzilor de diverse afecțiuni, într-o manieră revoluționară, care nu s-a mai întâlnit până acum în țara noastră.

După modelul Israelului, Statelor Unite și vestului Europei, țări cu care OK Medical are schimburi de experiență și colaborări medicale multiple, în aceste unități particulare se oferă servicii medicale de top.

În prezent există clinici OK Medical în:

– București, strada Puțul lui Zamfir nr. 15 A, sectorul 1;

– Galați,  strada Brăilei nr. 31;

– Constanța, Bulevardul Mamaia nr. 13.

Fă-ți o programare telefonică chiar azi!

Dar nu uita ca să îți comanzi și testul rapid de coronavirus de pe site-ul lor okmedical.ro!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.