Press "Enter" to skip to content

Afla cum functioneaza un sistem de aer conditionat multisplit si cand sa il folosesti!

Sistemele moderne de aer conditionat ofera, pe langa putere si performanta, si o eficienta energetica deosebita. Noile colectii de echipamente de climatizare ale marilor producatori functioneaza silentios, eficient si pun la dispozitie optiuni de control foarte avansate.

Desi cele mai raspandite sisteme sunt cele compuse dintr-o unitate exterioara si una interioara, exista si alte echipamente de climatizare ideale pentru anumite conditii casnice sau profesionale. De exemplu, marii distribuitori de sisteme de climatizare, precum Vollmax, pun la dispozitia clientilor o gama larga de aparate de aer conditionat multisplit.

Daca nu cunosti foarte bine diferentele dintre gama single split si modelele multisplit, in randurile de mai jos vei descoperi toate informatiile de care ai nevoie pentru a putea alege solutia tehnica potrivita necesitatilor tale.

Diferentele dintre echipamentele de aer conditionat multisplit si cele single split

In timp ce un sistem de climatizare single split iti permite sa racesti un singur spatiu interior, echipamentele de aer conditionat multisplit iti ofera posibilitatea de a asigura conditii termice optime in mai multe incaperi in acelasi timp. Aceasta diferenta se datoreaza modului in care cele doua sisteme sunt concepute. Modelele “clasice” de aer conditionat (single split) au in componenta un compresor si o unitate interioara, in timp ce echipamentele multisplit pot avea pana la 5 unitati interioare conectate la acelasi compresor.

Mai mult, posibilitatile de personalizare a sistemului sunt nelimitate, intrucat unitatile interioare pot fi alese in functie de necesitatile spatiului care trebuie racit. Astfel, poti opta pentru echipamente montate pe perete, in plafon sau care se sprijina pe podea. In functie de caracteristicile si necesitatile fiecarei incaperi, unitatea interioara corespunzatoare va asigura confortul optim.

Cum functioneaza un sistem de aer conditionat multisplit?

In cazul acestui sistem de climatizare, un compresor puternic aflat la exterior va fi conectat la 2 pana la 5 unitati interioare. Racordarea unitatilor interioare la cea exterioara nu presupune tubulatura complexa. Acestea vor fi legate prin conducte de refrigerant si, bineinteles, prin cabluri electrice.

Fiecare unitate interioara a sistemului poate fi controlata in mod independent, insa acestea sunt conectate la aceeasi pompa de caldura care va absorbi sau va dispersa caldura. Pompa de caldura este o componenta de baza a tuturor sistemelor de racire, asigurand transferul de caldura de la un mediu la celalalt.

De ce sa alegi un sistem de aer conditionat multisplit?

– Confort si economie. Echipamentele de acest tip sunt dotate cu unele dintre cele mai avansate tehnologii disponibile in prezent. O unitate exterioara poate asigura confortul in 5 incinte separate ale locuintei sau mediului de lucru.

Cu toate acestea, chiar si atunci cand unitatea exterioara este pusa in functiune numai pentru a deservi o singura unitate interioara, eficienta energetica este foarte buna. In plus, sistemele de aer conditionat multisplit se pot instala fara prea mare efort, lucrarea fiind mult mai simpla si mai putin costisitoare decat instalarea a 5 unitati de tip single split.

– Economie de spatiu. Mai multe unitati interioare conectate la aceeasi unitate exterioara inseamna folosirea unui spatiu mai mic decat in cazul instalarii multiplelor sisteme single split. In plus, versatilitatea oferita de lungimea traseelor iti va permite sa personalizezi fiecare sistem in functie de necesitati.

– Control independent. Fiecare unitate interioara poate fi controlata in mod independent pentru a asigura cele mai bune conditii termice in spatiul respectiv. Astfel, poti porni, opri si programa fiecare unitate interioara cu ajutorul telecomenzii din dotare. Multe sisteme moderne multisplit ofera senzori de miscare, control prin Wi-Fi si functii de purificare/ionizare a aerului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.