Press "Enter" to skip to content

Află cât costă un aparat dentar și ce beneficii îți oferă?

Îți dorești să îți corectezi dantura și să te bucuri din nou de un zâmbet larg și frumos? Descoperă cat costa aparat dentar, dar și cum te ajută acest dispozitiv medical pe termen lung! Din ce în ce mai mulți oameni optează pentru purtarea unui astfel de aparat, iar rezultatele sunt minunate.

Pe lângă faptul că îți îmbunătățești aspectul fizic, ai parte iar de o masticație corectă și de o vorbire fluentă!

Cât costă aparat dentar – află ce variante ai la dispoziție!

Dacă acum câțiva ani aveai la dispoziție doar aparate dentare metalice, cu brackeți vizibili, astăzi poți alege dintre mai multe variante moderne și interesante. De exemplu, aparatele cu safir sunt finuțe și elegante, ajutându-te să-ți corectezi dantura și, în același timp, să ai parte de o masticație corectă și sănătoasă. Mai mult, te poți îndrepta și către aparatul lingual, care se montează în spatele dinților și care nu este deloc vizibil.

Pentru a putea lua cea mai bună decizie în privința aparatului dentar, indicat este să discuți cu medicul cu care colaborezi. Acesta te poate sfătui în funcție de modul în care se prezintă dantura ta, iar ulterior vei obține rezultatele dorite!

Semne ca ai nevoie să porți un aparat dentar

Foarte important este să îți monitorizezi în permanență dantura, atât personal, cât și cu ajutorul unui medic de specialitate. Atunci când observi, însă spații interdentare excesive sau când dinții tăi capătă o poziție incorectă, de preferat este să nu mai aștepți și să iei măsuri cât de repede cu putință. Cu cât începi tratamentul mai repede, cu atât vei observa și rezultatele mai repede.

Sfaturi despre cum să te acomodezi ușor când porți un aparat dentar

Dacă aplicarea aparatului dentar nu este dureroasă, în primele zile vei simți un ușor disconfort. Acest lucru este normal și trebuie să fii pregătit. Indicat este să ai grijă la alimentele pe care le consumi, să eviți produsele pe care trebuie să le mesteci mult și, în același timp, să eviți băuturile foarte fierbinți ori foarte reci. Mai mult, recomandat este să ai o igienă orală impecabilă și să elimini mereu resturile de mâncare dintre brackeți, pentru ca dantura ta să se poată corecta frumos în timp.

Ața dentară trebuie să-ți fie nelipsită

Dacă până acum nu ai folosit ață dentară, poate că este momentul să începi să o faci. Ața dentară te ajută să elimini ușor și repede toate tipurile de resturi alimentare. Pe lângă faptul că resturile alimentare îți dăunează pe termen lung, provocându-ți carii, atunci când porți aparat dentar riști ca brackeții să se miște de pe poziția lor.

Pentru cât timp trebuie să porți aparatul dentar?

Deși nu există un răspuns universal valabil pentru această întrebare, este bine să știi că tratamentul ortodontic se poate întinde de la 5 – 6 luni până la 2 ani, în funcție de modul în care organismul tău reacționează, dar și de modul în care se prezintă dinții tăi la început. Dacă pentru unele persoane, corectarea danturii se face în mai puțin de un an, pentru altele tratamentul este mai lent. Ai răbdare, însă, pentru a vedea rezultatele pe care ți le dorești!

La FamilyDent.rovei găsi întotdeauna specialiști gata să îți vină în ajutor, indiferent de problema de sănătate pe care o ai la nivelul cavității bucale. De la realizarea celui mai bun implant dentar, până la aplicarea aparatului dentar potrivit sau pur și simplu eliminarea cariilor – acestea sunt numai câteva dintre serviciile spre care te poți orienta!

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 0745080015 / 0745080016

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.