Press "Enter" to skip to content

Achiziția unui apartament, o provocare foarte mare în Bucuresti

Aproape orice om vede in achizitia unui apartament una dintre cele mai grele misiuni prin care trebuie sa treaca in viata dar si una dintre cele mai mari realizari. Atunci cand este vorba despre achizitia unui apartament in Bucuresti lucrurile se complica destul de mult.

Desi exista zeci de mii de apartamente de vanzare , acestea prezinta foarte multe particularitati la care trebuie sa fii atent. Daca nu acorzi atentie fiecarui detaliu, este posibil sa ajungi sa cumperi o locuinta cu probleme grave care sa genereze costuri mari pe termen lung.

Ce trebuie sa faci, asadar, atunci cand vrei sa cumperi un apartament in Bucuresti?

1. Trebuie sa ai un plan financiar bine intocmit. Este important sa stii cat poti cheltui si mai ales, care este valoarea ratei pe care ti-o poti permite in urmatorii 30 de ani;

2. Trebuie sa te informezi temeinic. Sunt extrem de multe lucruri care conteaza atunci cand cumperi o locuinta, incepand de la zona in care se afla apartamentul si terminand cu anul in care este construit, comunitatea, proximitatea fata de institutii si obiective importante ( Scoli, clinici medicale, magazine, parcuri, etc ) sau eficienta energetica a cladirii. Multi oameni aleg apartamentul influentati de emotie, neglijand in felul acesta probleme marunte care pot da batai de cap pe termen lung.

3. Trebuie sa acorzi o foarte mare atentie documentelor. Este bine sa stii situatia juridica a imobilului ce urmeaza sa fie achizitionat, sa analizezi cu atentie releveul apartamentului si sa soliciti documente precum certificatul energetic, certificatul fiscal sau adeverintele de la furnizorii de utilitati. Contractul de vanzare-cumparare este si el extrem de important si trebuie sa fie studiat cu mare atentie atat de vanzator, cat si de cumparator.

Cum alegi apartamentul?

Sunt anumite detalii care pot sa contribuie la confortul pe termen lung in apartamentul cumparat. Tocmai de aceea, un apartament bun nu este neaparat un apartament situat intr-un bloc bine construit. Trebuie sa tii cont si de :

  • Zona in care se afla. Verifica daca ai toate utilitatile necesare in zona si daca zona este una sigura pentru tine si familia ta. De asemenea, incearca sa optezi pentru un apartament aflat in zone din care se poate ajunge usor oriunde;
  • Perspectivele de viitor. Poti tine cont si de proiectele de viitor. Chiar daca in Romania sunt incerte, proiectul este primul pas catre realizare. Spre exemplu, daca iti doresti metrou te poti orienta catre Drumul Taberei, unde exista garantia ca vor exista cateva statii noi. Este adevarat ca proiectul a intarziat cativa ani, insa pana la urma locuitorii din acest cartier vor putea calatori cu metroul;
  • Calitatea instalatiilor. Nu achizitiona un apartament fara sa verifici cu atentie instalatiile. Angajeaza o persoana care sa faca asta, chiar daca un astfel de pas inseamna cheltuieli in plus. Instalatiile proaste pot duce la cheltuieli neprevazute destul de mari si la o serie de alte probleme.

In momentul in care achizitionezi un apartament o faci, de regula, pentru toata viata. Tocmai de aceea, nu te zgarci in ceea ce priveste timpul alocat achizitiei. Cu cat esti mai bine pregatit, cu atat rezultatele vor fi mai bune.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *