Press "Enter" to skip to content

6 sfaturi care te ajută dacă ești la început de drum în carieră

Vrei să pășești cu dreptul pe traseul tău profesional? Atunci, probabil, ai nevoie de puțină îndrumare pentru recunoașterea celor mai bune oportunități de carieră și, implicit, pentru obținerea unui job care să îți ofere satisfacție. În continuare, ți-am pregătit o listă cu 6 sfaturi pe care să le iei în considerare dacă ești la început de drum în carieră:

1.Fă ceea ce îți place cu adevărat

”Fă ceea ce îți place cu adevărat și nu vei simți că muncești nicio zi din viața ta!”. Aceasta este o replică deja devenită celebră care îți poate fi de folos atunci când te afli la începutul carierei. Desigur, câștigul financiar este important, cu atât mai mult în societatea în care trăim astăzi, dar el nu înseamnă totul și, de cele mai multe ori, nu poate compensa anumite insatisfacții pe care le generează o profesie sau o alta. 

2. Adoptă o atitudine pozitivă

Optimismul este absolut necesar atunci când te afli la început de drum în piața muncii și nu ai, încă, experiența necesară pentru a selecta cele mai bune oferte de lucru pentru tine. Așadar, odată ce ai făcut primii pași în clădirea carierei tale, înarmează-te cu răbdare și deschidere și adoptă o atitudine pozitivă. Nici măcar gustul eșecului nu mai este atât de amar dacă ai zâmbetul pe buze!

3. Fii determinată

Determinarea este un alt ingredient absolut necesar pe lista unei cariere de succes. Oricât de greu ar părea uneori să faci față situațiilor stresante de la job, e important să îți păstrezi calmul și să iei la rece deciziile cele mai potrivite pentru tine. Fii perseverentă, păstrează întotdeauna în minte scopul pe care ți l-ai setat și nu-i lăsa pe alții să te descurajeze! 

4. Asumă-ți riscuri 

Pentru a avea succes în carieră, e foarte important să ieși din zona de confort și să-ți asumi riscuri. În acest mod, vei acumula experiență, îți vei descoperi atuurile profesionale și, de asemenea, vei identifica eventualele bariere care te împiedică să-ți atingi scopurile. 

Este foarte probabil ca un risc pe care nu ți-l asumi să fie o șansă pierdută. În plus, nu ar trebui să ții cont de părerile celor din jurul tău, atunci când iei o astfel de decizie. De exemplu, nu spune ”Pas!” ofertelor de angajări în videochat, de teamă că această alegere ar atrage prejudecățile celor din jur.  

5. Informează-te 

Informația înseamnă putere, indiferent de domeniul în care activezi. Chiar dacă ai descoperit deja ceea ce îți place să faci, e foarte important să te dezvolți în direcția respectivă. Citește, participă la workshopuri și seminarii și, dacă ai ocazia, învață din experiența specialiștilor în sfera de activitate pe care ți-ai ales-o. 

6. Autoevaluează-ți performanța 

Se spune că cel mai bun critic al tău ești chiar tu. Din acest motiv, pe măsură ce pui câte o cărămidă la treptele pe care vrei să le urci în carieră e important să te autoevaluezi. Doar așa vei putea monitoriza progresul și vei descoperi soluții pentru a-ți eficientiza drumul către succes. 

Concentrează-te pe țelul pe care ți l-ai stabilit, asumă-ți riscuri, păstrează-ți răbdarea și determinarea și, cu siguranță, vei ajunge exact acolo unde îți dorești!

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *