Press "Enter" to skip to content

6 retete cu ficat pentru cei care au nevoie de mai mult fier in alimentatie

Ficatul este un ingredient bogat in fier, insa multi oameni nu stiu cum sa il gateasca pentru a fi cat mai fraged si gustos. Iata cateva idei rapide si usoare pentru pregatirea ficatului, ideale pentru cei care se lupta cu deficitul de fier.

Ficat si bacon

Pentru aceasta reteta ai nevoie de un kilogram de ficat de vita feliat, cu membrana indepartata. Pune intr-o tava feliile de ficat si deasupra fiecareia cate una sau doua feliute de bacon. Adauga o jumatate de cana de apa in tigaie si coace la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade. Se serveste cu cartofi copti si legume.

Ficat cu rosii

Feliaza un kilogram de ficat si pune-l intr-o tava de copt. Acopera fiecare felie de ficat cu o fasie de bacon, felii de ciuperci, felii de rosii si felii subtiri de ceapa. Adauga apa calda in tava si coace pentru 45 de minute la temperatura de 180 de grade. Scoate ceapa si serveste ficatul pe un pat de quinoa peste care ai ras o branza tare.

Chiftelute de ficat

Pune un kilogram de ficat intr-un procesor alimentar, impreuna cu mai multe felii de bacon. Adauga 200 gr de pesmet, 50 ml lapte condensat, sare si piper. Mixeaza foarte bine ingredientele, formeaza chiftelutele din amestec si prajeste-le in ulei pana sunt rumenite pe ambele parti. Se aseaza pe un pat de salata verde si se acopera cu un sos de rosii.

Pasta de ficat pe paine prajita

Fierbe in supa de legume sau de pui o jumatate de kilogram de ficat impreuna cu o ceapa feliata. Lasa ca ficatul sa se raceasca in lichidul in care a fiert si apoi pune-l intr-un procesor alimentar si mixeaza-l pana la obtinerea unei paste foarte netede. Adauga unt topit si cate putin din apa in care a fiert si mixeaza in continuare pana la obtinerea consistentei dorite. Se serveste pe paine prajita.

Ficat de pui cu oua fierte

Pentru o persoana ai nevoie de doi ficatei de pui taiati cubulete si presarati cu faina, sare si piper. Se rumenesc intr-o tigaie in doua linguri de unt. Pregateste doua felii de paine prajita, aseaza ficateii de pui pe paine, adauga felii de oua fierte tari si sos de rosii. Se poate garnisi cu marar proaspat.

Ficat de pui la cuptor

Reteta de ficat de pui la cuptor este usor de preparat si extrem de gustoasa si va deveni favorita ta printre retele cu ficat. Ai nevoie de 300 gr de ficatei de pui, o ceapa medie, 3 catei de usturoi, 2 linguri de ulei, boia dulce, sare si piper. Secretul consta in tinerea ficateilor in lapte rece pentru cel utin 20 de minute. Dupa ce i-ai scurs foarte bine, pune-i intr-o tava de copt pe un pat de capa taiata julien si calita. Adauga usturoiul presat, uleiul si condimente dupa gust, amesteca totul foare bine si coace in cuptor pana cand ficateii se rumenesc foarte bine pe ambele parti. Nu uita sa amesteci cat mai des.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.