Press "Enter" to skip to content

6 reguli pentru când porți o rochie de seară

Atâtea rochii în dressing, iar eu nu știu ce să port diseară! Așa e că acest gând te macină înainte de orice eveniment? Este o situație universală cu care toate femeile ne confruntăm, indiferent de stilul vestimentar sau siluetă. Ne dorim acel model special, care să ne scoată în evidență silueta într-o modalitate frumoasă și să ascundă micile defecte.

Rochii elegante de seara sunt acele piese vestimentare din garderoba unei femei, care pun în evidență formele corpului într-o modalitate senzuală. Astfel, purtând o croială potrivită corpului tău, cu siguranță vei atrage toate privirile foarte ușor. Există însă anumite aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când porți o rochie specială, penteu a te asigura că lași o impresie excelentă. Dacă ieșirea din carantină se lasă cu o petrecere la care vrei să participi, îți prezentăm câteva trucuri pe care să le pui în practică:

  1. Alege rochia potrivită siluetei tale

Este o regulă nescrisă a modei, atunci când îți alegi orice articol vestimentar. Dacă ai o siluetă sub formă de pară, atunci varianta de rochie de seară potrivită ție este un croi care să îți scoată în evidență umerii. Chiar dacă îi lași dezgoliți sau alegi un model care supradimensionează, este bine să creezi un echilibru vizual.

Dacă silueta ta este de tip măr, atunci un model care te va avantaja este rochia de seară cu mult volum în partea de jos. Acest tip de model o să te facă să pari mai înaltă și o să îți evidențieze talia.

Dacă ai norocul de a avea formă de clepsidra, poți purta cu siguranță orice tip de rochie. Ține cont totuși de proporția conform căreia cu cat este mai scurtă rochia, cu atât trebuie să fie mai acoperit decolteul. Evită modelele de rochii care sunt prea mulate, dacă participi la un eveniment la care știi că se va mânca mult.

  • Alege un model de rochie potrivit locației sau dress-codului evenimentului

Evenimentele importante de seară se desfășoară în locații diversificate, iar ținuta ta trebuie să fie aleasă în funcție de locul desfășurării petrecerii. Dacă participi la o nuntă într-un cort al unei grădini de vară, atunci poți lua în considerare o rochie diafană, fluidă cu texturi fine și culori pastelate. Dacă există un dress code, asigură-te că ai o apariție impecabilă dar care să se încadreze în indicațiile primite în invitație.

  • Materialul rochiei este determinat de perioada anului

Țesăturile sunt diferite, în funcție de sezonul în care se desfășoară evenimentul. Dacă participi la o petrecere în timpul verii, te vei face remarcată plăcut dacă alegi materiale vaporoase, fine. Pentru evenimentele din timpul toamnei sau iernii, poți opta pentru materiale precum catifeaua, taftaua sau chiar saten-ul.

  • Machiajul și coafura trebuie să fie în concordanță cu modelul rochiei

Aspectul general trebuie să te avantajeze, dincolo de tendințele de frumusețe. Dacă modelul rochiei pe care l-ai ales este voluminos în partea de jos, optează pentru o coafură simplă, care să nu concureze cu dimensiunile din partea inferioară. Dacă rochia este de tip sirenă, se poate opta pentru un păr cu bucle mari, dar răvășite.

  • Alegerea accesoriilor

Atunci când creăm o ținută de seară, ne putem orienta după replica celebrei Coco Chanel care spunea că “Less is more”. Rochiile de ocazie fiind prețioase, ar trebui să iei în considerare toate elementele spectaculoase ale acesteia și să le completezi. De exemplu, dacă rochia are un decolteu generos, poți opta pentru un lanț fin, care să fie foarte discret. Dacă dorești să te remarci prin accesorii impunătoare, alege o rochie din catifea deoarece ele îți permit o asemenea alegere. Având modele simple și rafinate, poți adăuga o notă mică de extravaganță.

rochii
  • Sandale sau pantofi?

Stiliști precum Răzvan Ciobanu au afirmat întotdeaună că sandalele reprezintă încăltămintea ideală pentru rochiile de seară. Însă, daca temperatura localului unde ești invitată nu îți permite această alegere, optează pentru o pereche de pantofi stiletto nude sau negri. Cu această combinație nu vei da niciodată greș și vor completa perfect orice ținută. Evită însă să porți pantofi închiși dacă rochia ta este foarte lungă, ci alege un model de pantof decupat.

Un alt sfat pentru a arăta impecabil la orice evenimet este să porți rochia într-o culoare care te reprezintă și îți place. De asemenea, alege o nuanță care să se potrivească cu pigmentul și nuanța părului. În rest, îți urăm să te simți cea mai frumoasă la orice petrecere vei participa!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.