Press "Enter" to skip to content

5 motive să te muți în București

Locuiești în provincie, dar farmecul unei mici localități parcă nu mai are aceeași putere de atracție ca înainte? Poate că au apărut diverse schimbări în viața ta, poate că ți-ai stabilit niște obiective mai greu de atins sau poate că vrei, pur și simplu, să schimbi peisajul. 

Cu siguranță ai inclus, printre opțiunile tale, și Bucureștiul. Nu este doar capitala, ci și centrul industrial, comercial și cultural al țării. E drept că este și cel mai aglomerat oraș din România, cu aproape două milioane de locuitori, iar traficul și prețurile chiriilor nu pot fi considerate prea prietenoase. 

Dar un lucru e sigur: merită să te muți în București cel puțin din cinci motive. Iată care sunt acestea: 

1. Educație la cele mai bune universități din țară

În București poți urma cursurile celor mai renumite universități din țară, precum Universitatea Politehnică, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila sau Academia de Științe Economice. 

Deși universități bune, de stat, se găsesc și în alte orașe ale țării, oferta educațională nu este la fel de variată ca în București. În plus, capitala este un oraș în care îți poți găsi mult mai ușor un job cu program flexibil, care să-ți permită să urmezi și cursurile de la facultate. 

2. Oportunități de joburi

Că tot vorbeam mai sus despre joburi, Bucureștiul este singurul oraș din țară care-ți pune la dispoziție o mulțime de oportunități de colaborare legală cu un studio profesional de videochat. Activitatea ca model de videochat este legală și îți oferă în scurt timp independența financiară de care ai nevoie ca să-ți poți finaliza studiile. În plus, te ajută să-ți formezi o personalitate puternică și încrezătoare. 

Chiar dacă poți face videochat și de acasă, avantajele colaborării cu un studio legal și profesionist, așa cum este studio videochat M4M în București, sunt evidente: beneficiezi de training specializat și de suport tehnic 24/24, primești bonusuri și burse profesionale, iar existența unui program stabil de lucru te face să te concentrezi mai bine și să nu lași diverse activități casnice sa-ti distraga atentia. 

3. Plimbări și evenimente culturale

În București ai parte de evenimente culturale la tot pasul, atât gratuite cât și cu bilet. Poți vedea Delta Bucureștiului, adică Parcul Natural Văcărești, și te poți plimba pe fostele străzi ale cartierului Văcărești, acum năpădite de vegetație și populate de broaște țestoase, vidre și vulpi. Poți vizita zeci de muzee și, dacă îți place să citești, suntem siguri că poți petrece o zi întreagă prin anticariate și librării. În Centrul Vechi te vor întâmpina zeci de puburi și restaurante cu mâncăruri delicioase, iar aleile înguste îți vor trezi nostalgia secolelor trecute.

4. Concerte cu staruri internaționale

Dacă îți place să mergi la concerte mari cu staruri internaționale, atunci Bucureștiul este singura ta soluție pentru a putea vedea live o mulțime de trupe care au făcut istorie, precum Bon Jovi și Metallica, și artiști pe care oricine ar trebui să-i asculte măcar o dată în viață, precum Andrea Bocelli, Alessandro Safina sau Avishai Cohen. 

5. În București ești mai aproape de vacanță

Din București poți ajunge într-un timp foarte scurt atât la munte, cât și la mare. Bucureștenii sunt, ce-i drept, niște răsfățați din acest punct de vedere, deoarece capitala e localizată la aproximativ două ore atât de Sinaia, cât și de Constanța. Cu cât înveți mai repede să faci drumurile către mare sau munte în zilele cu mai puțin trafic, cu atât vei profita mai des de amplasarea ideală a acestui oraș. 

Bucureștiul poate fi un oraș mai capricios decât o localitate de provincie, dar îți și oferă o serie de beneficii imposibil de obținut în alte părți ale țării. Ține cont și de motivele de mai sus când decizi dacă merită să te muți în București, și vei reuși să faci o alegere potrivită cu dorințele și nevoile tale. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.