Press "Enter" to skip to content

5 avantaje oferite de compactoare manuale in viata fiecarei familii

Familiile numeroase au si cantitati mari de deseuri pe care trebuie sa le gestioneze corect. In majoritatea zonelor tarii, masinile care ridica gunoiul trec saptamanal, insa pana in momentul ridicarii gunoiului respectiva familie trebuie sa il stocheze. Din acest motiv se recomanda achizitionarea unor compactoare manuale care ajuta la obtinerea unor pachete de desuri mai compacte, ce vor ocupa mult mai putin spatiu si nu vor mai genera mirosuri deranjante.

Mai mult spatiu cu compactoare manuale

In momentul in care desurile sunt lasate in saci ele tind sa ocupe mult mai mult spatiu. Utilizand compactoare manuale o cantitate mai mare de gunoi va ocupa in realitate mai putin spatiu. Avantajul acesta este si motivul pentru care familile cu multi copii aleg sa cumpere astfel de produse. Toate desurile sunt asezate in baloti, instr-un spatiu special amenajat in sensul acesta, pana cand masina de gunoi vine.

Miros redus

Mai ales pe timpul verii, mirosul generat de deseuri poate fi o problema considerabila. Lucrul acesta este generat de apa care se scurge din deseuri si care este plina de microorganisme si bacterii. Apare un proces de descompunere rapida si fermentatie, iar de aici pana la un miros insuportabil nu mai este mult. Vestea buna este ca in timpul compactarii, apa va fi eliminata complet si raman doar mase solide care nu au cum sa emane miros. In cazul in care desurile sunt depozitate in curte pana cand masina de gunoi vine sa le ridice, intreaga familie se va putea relaxa in continuare in gradina.

Un mediu mai sanatos

Compactoarele ajuta la tratarea responsabila a mediului. Compactorul ajuta la compactarea deseurilor si la transformarea lor in baloti pe diverse categorii: plastic, hartie, materiale biodegradabile. Fiind vorba despre un balot foarmat doar din hartie, in timp ce altul este doar din platstic, este mai simplu ca dupa ce deseurile sunt preluate sa fie duse la centrele de reciclare potrivite, pentru ca nu necesita triaj. O astfel de atitudine responsabola, face ca intreaga planeta sa se regenereze si sa se obtina un mediu sanatos.

Mai putin plastic

Atunci cand deseurile sunt sortate, este foarte posibil ca prin categoria de plastic sa fie si caserole sau pungi refolosibile. De asemenea, caserolele sau pungile, chiar daca nu pot fi reutilizate, vor ajunge in centrul special de reciclare, fiind deja sortate, ceea ce face foarte usor ca ele sa revina in circuit fara consumarea altor resurse in scopul acesta.

Compactarea este o solutie foarte buna pentru ca toate deseurile sa ajunga in centrele de reciclare. Sacii mari de gunoi, care echivaleaza cu o pubela, va deveni cu ajutorul compactorului, un balot de 4 ori mai mic, ceea ce inseamna o reducere considerabila a spatiului ocupat.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *