Press "Enter" to skip to content

Amenajare bucatarie in 2021

Atunci cand iti amenajezi bucataria trebuie stii de la inceput pentru un stil anume de la care vor pleca toate ideile designerului de interior pe care l-ai ales. Alegerea culorilor folosite, tipul de mobilier si chiar si electrocasnicele. Poti alege un stil rustic, minimalist, scandinav si chiar si vintage, in functie de gusturile tale. 

Trebuie sa ai in vedere si spatiul si forma bucatariei atunci cand vrei sa o amenajezi. Daca iti doresti sa amenajezi un living cu bucatarie open space, dar bucataria pe care o ai acum este normala, trebuie sa stii ca o sa dureze mult mai mult amenajarea pentru ca va trebui daramat cel putin unul dintre pereti. 

In cazul fericit in care bucataria este deja una generoasa ca spatiu si bineinteles nu te confrunti cu amenajarea unei bucatarii foarte mici , trebuie sa stii ca si cheltuielile o sa fie mai mari pentru ca probabil o sa ai nevoie de mobilier la comanda. Daca vrei si o insula de gatit, bugetul va fi mult mai mare. 

Lumina este si ea foarte importanta pentru bucataria ta. Lumina naturala care ajunge in bucataria ta o sa dicteze numarul de surse de lumina pe care va trebui sa le montezi pentru a te bucura in orice moment de vizibilitate maxima. 

Aplice led, plafoniere led, acestea sunt primele la care trebuie sa te gandesti atunci cand vine vorba de iluminatul bucatariei tale, pentru ca ocupa foarte putin spatiu. Spoturile si benzile led pot fi montate desupra chiuvetei sau de jur imprejurul bucatariei.

Cei mai importanti factori din bucatarie sunt chiuveta, aragazul si frigiderul pentru ca asupra lor iti concentrezi cel mai mult atentia atunci cand gatesti. Designerii de interior le numesc “Cei Trei” si sustin ca pozitionarea lor trebuie facuta dupa o regula clara. Ele trebuie sa nu fie asezate la o distanta mai mare de 3 metri unul fata de celalalt si sa formeze un triunghi echilateral. 

In centrul bucatariei de obicei nu se pune nimic, ramane gol, avand posibilitatea de a aseza aici o masa cu scaune pentru toata familia. 

Pentru mai multe informatii puteti citi acest articol despre amenjararea bucatariilor in 2021.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.