Press "Enter" to skip to content

3 vacanțe de vis pe care le poți petrece în inima naturii

Timpul în care ne relaxăm și ne reîncărcăm bateriile este obligatoriu pentru menținerea unui echilibru al sănătății fiecăruia dintre noi. Potrivit specialiștilor, avem nevoie de cel puțin două concedii pe an, pe care să le petrecem alături de cei dragi, în așa fel încât să ne putem destresa. Toate aceste lucruri vin cu un titlu obligatoriu, în special atunci când trecem prin momente dificile, catalogate drept provocări. Apariția pandemiei de coronavirus și a reglementărilor aferente a generat un nivel de stres superior asupra populației. Tocmai din acest motiv, rămâne în responsabilitatea noastră să plecăm în concediile mult visate, pe care să le organizăm din timp. Descoperă în rândurile următoare 3  vacanțe de vis pe care le poți petrece în inima naturii!

  1. Plimbările cu caleașca veche de 102 ani pe lângă Târgu Mureș

Țara noastră oferă experiențe și plăceri nebănuite celor care se încumetă să o viziteze. Zonele retrase și mai puțin cunoscute sunt un mister pentru curioșii care reușesc să descopere frumusețea din orice loc. În apropierea orașului Târgu Mureș, chiar în inima Transilvaniei, turiștii se pot bucura de o plimbare cu o trăsură care are peste 102 ani. Aceasta are ca destinație un conac uitat în timp, însă extrem de atrăgător, care te va găzdui în zilele și nopțile care vor urma.

Patronii acestor spații de cazare sunt soții Schafer, de origine germană. Aceștia au readus misterul în zonă, pe care l-au îmbunătățit cu câteva delicatese ireale pentru a face întreaga experiență incomensurabilă. Printre bucate se numără un mousse de sfeclă roșie, preparat cu smântână și păstrăv afumat. În plus, se adaugă capacio de rață la meniul principal sau, după caz, o supă de linte impresionantă cu ouă de prepeliță.

Ziua se încheie în jurul unui foc de tabără care marchează o nouă zi de vară plină de relaxare – cum ar trebui să fie toate.

  • Excursiile cu barca pe Delta Dunării

Rezervația biosferei Delta Dunării este protejată prin lege și oferă imagini impesionante ale unei întinderi de natură care nu este știrbită sau modificată de om. Aici, poți avea norocul să vezi câteva specii de animale pe cale de dispariție sau altele, pe care nu le vei găsi nicăieri altundeva în lume. Pensiunea Sharaiman (Delta dunarii) este localizată chiar în Dunavățu de Jos, un sat tipic din Delta Dunării. Aici, ai la dispoziție o serie de camere luminoase care au Wi-Fi gratuit și piese de mobilier de lemn de calitate superioară.

Mai mult, pensiunea beneficiază de piscină în aer liber, ceea ce va transforma orice ședere într-un prilej de distracție și voie bună alături de prieteni. După o zi în care ai practicat ciclismul, caiacul sau pescuitul, nimic nu se compară cu o baie chiar în fața spațiilor de cazare.

Prețurile pentru fiecare opțiune în parte diferă, diferențele dintre ele fiind determinate de numărul de persoane, numărul de nopți rezervate și de prezența sau absența micului dejun.

  • Liniștea regăsită în cetățile fortificate din Transilvania

Vizitarea muzeelor și a zonelor cu conținut istoric se regăsește în majoritatea itinerariilor pe care fiecare dintre noi le proiectează pentru vacanță. Ce spui, însă, de posibilitatea de a sta cazat chiar în interiorul unei cetăți fortificate, vechi de sute de ani? În Transilvania, mai precis în Axente Sever, vei descoperi spații de cazare frumos amenajate chiar în peretele de apărare al cetății. Experiența este impresionantă, iar serile petrecute acolo te vor ajuta să înțelegi și mai bine istoria locului.

La ora actuală, această posibilitate este limitată la cetatea din Axente Sever, întrucât cazările în astfel de fortificații nu sunt permise (sau amenajate). Potrivit specialiștilor în domeniu, în anii următori ne vom putea bucura de mai multe zone de acest fel și, astfel, să putem pleca în alte zone de interes.

Transformă-ți vacanța în cea mai frumoasă și relaxantă perioadă din an cu o vacanță pe cinste!

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *