Press "Enter" to skip to content

3 motive să vizitezi Țara Sfântă

Unele locuri din lume merită vizitate pentru mâncărurile delicioase, pentru peisajele extraordinare sau pentru cultura lor. Un singur loc din lume are încă un lucru deosebit de special în plus, și anume starea de bine și bucuria pe care ți-o dă atunci când pui piciorul pe acest tărâm. În afara de obiectivele turistice și de istoria locului, e important să știi că odată ajuns în Israel vei fi încântat de liniștea care te va pătrunde și confortul pe care îl vei avea din punct de vedere spiritual. În continuare îți prezentăm 3 motive pentru care merită să vizitezi țara în care creștinismul și-a atins punctul culminant, Israel.

Ajungi în centrul lumii

            Orașul Ierusalim este considerat centrul lumii datorită semnificației pe care o are atât în istorie, cât și în creștinism. Acest loc este unul deosebit de special datorită încărcăturii sale, dar și a trecutului impresionat. Odată ajuns aici vei face o incursiune de mai bine de 3000 de ani în timp și vei putea păși pe urmele lui Iisus Hristos, refăcându-i traseul așa cum este el descris în mai multe locuri din Biblie. Fiecare plantă, fiecare copac și fiecare clădire are o semnificație aparte, iar dacă ești o persoană spirituală sau religioasă vei reuși să vezi sensul acestora mai departe de construcții și de aspect și vei intra într-o lume cu adevărat sfântă.

Vei descoperi Golgota

            Una dintre cele mai mari minuni care s-a întâmplat în istorie, o minune care a redat speranța și sensul creștinilor – a fost învierea lui Iisus Hristos. Acest moment extraordinar din istorie este unul de căpătâi în religie, iar locul în care s-a întâmplat asta este dealul Golgota. Dacă alegi să pornești într-un Pelerinaj Israel vei vedea cu ochii tăi Biserica Sfântă în care se aprinde anual Lumina care ajunge la credincioșii din toată lumea când se sărbătorește Învierea, precum și locul în care a fost răstignit Iisus și mormântul pe care acesta l-a părăsit pentru a Învia după 3 zile.

Grădinile Bahai, a opta minune a lumii

Odată ajuns în Israel vei descoperi locuri sfinte, locuri impresionante, iar Grădinile Bahai se numără printre acestea, fiind considerate a opta minune a lumii datorită peisajelor extraordinare pe care le oferă, a peisagisticii și a suprafeței imense pe care o ocupă, și anume 200.000 mp. Aceste grădini sunt recunoscute și pentru faptul că fac parte din locurile speciale ale tradiției bahai. Grădinile Bahai din Haifa sunt un loc pe care orice turist care ajunge în Israel trebuie să le viziteze, fiind mai mult decât un obiectiv turistic – hrană pentru suflet.

Dacă dorești să te bucuri de o experiență completă a Țării Sfinte e recomandat să apelezi la o agenție de turism care să te îndrume și care să îți pună la dispoziție cele mai importante informații legate de călătoriile în Israel. De asemenea, cu ajutorul unei agenții vei reuși să obții pachete convenabile, atât ca preț, cât și ca experiență în sine, aflând care sunt cele mai bune perioade pentru a vizita această țară, locuri în care poți să simți spiritul locului și obiective turistice de neratat.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.