Press "Enter" to skip to content

2018, un an de AICC plin de realizari si proiecte cu caracter identitar

Cum ar fi daca am schimba modul in care suntem perceputi? Ce ar fi daca am arata tuturor ca tara noastra are nenumarate bogatii culturale care merita sa fie cunoscute? Si, cum ar fi daca am reusi sa ii invatam si pe ceilalti ca, daca isi respecta tara atunci se respecta pe sine. De la aceste intrebari a luat fiinta Asociatia Identitate Culturala Contemporana (AICC), aducand o noua perspectiva in a promova identitatea culturala romaneasca in context european.

Anul 2018 a fost si anul Centenarului Marii Uniri, motiv pentru care s-au conturat si realizat o serie de proiecte deosebite care au avut drept scop apropierea oamenilor cat mai mult de identitatea noastra, dar si sa promoveze prin intermediul proiectelor derulate personalitatile marcante care au contribuit la infaptuirea Unirii.

Proiecte marcante la final de an organizate si realizate de AICC

Practic, este vorba despre doua proiecte majore, mai exact ,,Statui de daci” (inclusiv  ,,Amplasarea unei statui de nobil Dac in Aeroportul Avram Iancu din Cluj”) si ,,Martirii Marii Uniri. Destinele unei generatii de Exceptie.”, proiecte care s-au realizat si au facut cunoscute fapte istorice marcante pentru identitatea culturala romaneasca. Toate informatiile promovate in cadrul celor doua proiecte sunt validate stiintific de catre specialitati in domeniu iar scopul lor este sa educe oamenii astfel incat sa isi formeze propriile lor opinii in legatura cu subiectele care sunt aduse in discutie.

,,Statui de daci” reprezinta un proiect care a adus in centrul atentiei originile noastre ca si popor,  iar amplasarea busturilor in locuri neconventionale, dar cu trafic, precum aeroportul de la Cluj a reusit sa atraga atentia intr-un mod original. In aeroportul de la Cluj a fost amplasat bustul lui Decebal, in urma unei ceremonii de dezvelire a statuii. Acest eveniment nu a fost unul intamplator intrucat anul 2018 a fost si anul Centenarului iar monumentul face o paralela intre timpurile in care a trait regele Decebal si ceea ce s-a intamplat acum 100 de ani. Dezvelirea acestui bust a facut parte dintr-un proiect mai amplu ,,Romania 100. Simboluri identitare. Portrete de daci si romani”.  La dezvelirea statuii a participat din partea AICC, domnul Florin Pirlea, presedinte executiv.

Un alt proiect deosebit despre care merita sa vorbim este ,,Martirii Marii Uniri” un proiect care a adus in lumina reflectoarelor personalitati marcante care au contribuit semnificativ la infaptuirea Unirii, un proiect demn de an Centenar.

Personalitati marcante la infaptuirea Unirii au avut o soarta aspra dupa venirea comunistilor la putere, in ciuda faptului ca au luptat pentru a face posibila Romania de astazi. Ei sunt celebrati prin intermediul acestui eveniment in cadrul unei expozitii foto documentare deosebite, prezentand fotografii din diferite arhive si informatii deosebite, culese si documentate de membrii asociatiei.

Educatia si promovarea culturala doua aspecte importante pentru fiecare om

Cele doua proiecte au fost cele mai marcante pentru anul trecut insa, asociatia se remarca si prin multe altele care au adus o noua perspectiva in ceea ce priveste promovarea identitatii nationale si au reusit sa aduca in atentia publicului niste fapte cu care avem cum sa ne mandrim.

Educatia culturala reprezinta una dintre cele mai valoroase domenii si, orice aport, oricat de mic ar fi poate sa schimbe mentalitati, sa creeze noi opinii si ipoteze. Toate informatiile istorice utilizate in campaniile asociatiei sunt validate stiintific, ceea ce inseamna ca nu este vorba doar despre simple teorii ci sunt informatii concrete prezentate exact asa cum sunt astfel incat sa ne putem forma propria cultura sau sa ne imbogatim bagajul de cunostinte.

Echipa Asociatiei Identitate Culturala Contemporana

Florin Pirlea – Presedinte executiv

Dr. Leonard Velcescu – presedinte onorific

Theo Nissim (CEO Gemini Solutions) si Monica Pirlea

Consiliul Stiintific

  • Prof. Univ. Dr. Alexandru Barnea, Prof. Univ. Dr. Constantin C. Petolescu, Prof. Univ. Dr. Cristian Troncotă, Dr. Liviu Țăranu, Dr. Constantin Corneanu, Prof. Univ. Dr. Sergiu Musteață, Dr. Ion Constantin

Coordonatori de proiecte

Oana Cerchia, Mihai Floroiu, Viorel Marian Constan, Alexandru Dumitrescu, Laura-Alexandra Ostafe, Ștefan Vasiliță, Andrei Antonescu, Alexandru Preda, Cătălin Dondera, Paula Bădașcu

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.