Press "Enter" to skip to content

Cum sa diminuezi durerea cand iti faci un tatuaj pe antebrat?

Daca iti propui sa iti faci un tatuaj, unul dintre lucrurile la care trebuie sa te astepti este durerea. Din pacate, cu cat tatuajul este mai mare, iar modelul mai complicat, cu atat vei avea de suportat mai multa durere.

In special cand este vorba despre tatuaje antebrat, deoarece pielea este destul de sensibila, este indicata gasirea unor metode pentru atenuarea disconfortului.

Cat de rau doare procedura pentru efectuarea unor tatuaje antebrat?

Oamenii au diferite praguri de durere, astfel incat nimeni nu iti poate spune cu exactitate ce o sa simti atunci cand iti faci tatuaje antebrat. In plus, nivelul durerii difera in functie de anumite detalii subiective, cum ar fi:

  • Locul in care vrei sa iti faci tatuajul, respectiv daca este vorba despre tatuaje antebrat interior sau exterior. Un tatuaj antebrat interior doare putin mai tare decat unul in exterior,deoarece pielea este mai subtire si mai transparenta.
  • Dimensiunea tatuajului. Un tatuaj mai mic implica mai putina durere, in timp ce unul mai mare va durea mai rau.
  • Designul si culorile tatuajului. Un tatuaj cu multe detalii si culori, care implica trasarea unor linii complicate sau umbre, va implica mai multa durere decat un tatuaj simplu, cu un contur bine definit.
  • Experienta persoanei care va realiza tatuajul. Cu cat persoana care va face tatuajul este mai experimentata, cu atat procedura in sine va dura mai putin si va fi mai putin dureroasa. Cineva fara experienta va fi mai precaut si va avea nevoie de mai multe incercari pentru a trasa desenul.
  • Tipul de piele pe care il ai. O piele mai deschisa la culoare si mai transparenta, este evident, mai sensibila decat una mai inchisa la culoare. Aceasta din urma este si mai groasa, astfel incat durerea se simte mai putin.

Cum vei simti atunci cand vei face tatuaje antebrat?

Procedura de efectuare a unui tatuaj implica introducerea rapida a unuia sau mai multor ace cu cerneala in derm, respectiv al doilea strat al pielii. Dispozitivul de care sunt atasate acele functioneaza similar cu o masina de cusut. In acest fel, acele impregnate cu vopsea se misca in sus si in jos, strapungand piele in mod repetat.

Durerile pe care le poti experimenta in timpul realizarii unor tatuaje antebrat pot fi diferite, printre care:

  • Usturime
  • Sezatie de arsura
  • Durere profunda
  • Senzatie de zgariere
  • Senzatie de vibrare

In functie de rezistenta ta la durere, o sesiune de tatuare poate dura mai mult sau mai putin. De asemenea, un tatuaj poate fi realizat, in functie de complexitatea lui, in una sau mai multe sedinte.

Cum poti diminua durerea din timpul procedurii de tatuare?

Din fericire, in prezent exista numeroase creme, unguente sau spray-uri, care te pot ajuta sa diminuezi durerea pe care o simti pe piele. Ingredientul activ este lidocaina, o substanta care amorteste zona. Chiar si in cazul unor tatuaje antebrat se observa o imbunatatire a rezistentei la durere. Lidocaina are efect anestezic, impiedicand nervii sa trimita impulsul durerii catre creier, atunci cand este aplicata pe piele. 

Modalitatea de aplicare a cremelor cu lidocaina este foarte simpla, trebuie doar frecata zona cateva clipe si lasata putin pentru ca substanta sa actioneze. In cazul sprayului, se asteapta mai mult, cateva minute bune, astfel incat substanta sa fie absorbita de piele si sa isi faca efectul inainte de inceperea procedurilor pentru efectuarea de tatuaje antebrat.

Frica de durere este destul de greu de gestionat, astfel incat utilizarea unor creme sau sprayuri cu lidocaina te vor ajuta sa iti indeplinesti visul de a obtine unul sau mai multe tatuaje antebrat. In acest fel vei scapa si de starea de nervozitate, iar tatuajul va fi gata mult mai repede.

Mai multe informatii despre metodele de reducere a durerii in procesul de tatuare, poti afla de pe site-ul unui salon tatuaje Bucuresti, www.funkytattoo.ro.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *